Savo publikacijoje jis vaizdžiai nušvietė vakarykščius įvykius Stambule. Lietuvių žaidimą jis apibūdino kaip krovininį traukinį, lekiantį dideliu greičiu ir nesulaukiantį jokio pasipriešinimo: „Lietuva buvo lokomotyvas, kuris žaidė kaip dievai, su užgniaužiančia gynyba ir nuostabiu pataikymu iš toli: aštuoni tritaškiai per pirmuosius aštuonis bandymus. Argentina buvo marionetė, kuri negalėjo sustabdyti lietuvių puolimo.“

Anot elpais.com, Argentinos žaidėjai buvo priblokšti, o kamuolys kaskart po 24 sekundžių mirdavo Pablo Prigioni ir Carloso Delfino rankose, nes jie nežinojo, ką su juo daryti – buvo labai toli nuo krepšio, ir neturėjo galimybės išmesti ar atlikti perdavimo.

„Kaliausė“ – reziumavo portalas, primindamas, kad Lietuva buvo lyg šviežias oras prieš vyriausią pagal žaidėjų amžiaus vidurkį rinktinę pasaulio krepšinio čempionate.

Argentinos interneto leidinys clarin.com vienoje iš savo publikacijų, pavadintoje „Skausmas, liūdesys, nusivylimas ir stipri savikritika“, citavo C. Delfino, kuris teigė, kad jų rinktinė dar niekada taip nežaidė, ir Luisą Scolą, kuris pripažino manęs, jog jų komanda yra geresnė.

„Niekada šiame čempionate taip nežaidėme. Labai skaudu. Tai buvo pralaimėjimas, kurio nenorėjome“ (...) Jie žaidė geriau nei mes, ir parodė, kad yra geriausia komanda čempionate“, – rašo clarin.com.

Pasak portalo, P. Prigioni buvo dar vienas rinktinės narys, kuris nesuprato, kas įvyko: „Tai buvo skaudus smūgis. (...) Įsivaizdavau tūkstančius skirtingų scenarijų, bet nė vieno panašaus į šį.“

Kitoje publikacijoje leidinys aprašo C. Delfino nuotaikas: „Liūdnas, bejėgis. Beveik prie ašarų slenksčio, C. Delfino sunkiai rinko tinkamus žodžius apibūdinti tam, kas atsitiko šiandien žaidžiant su Lietuva ir nupasakoti skausmui, kurį jaučia dėl pralaimėjimo jis ir jo komandos draugai. Jis pripažino, kad šiandien jam bus sunku užmigti, tačiau Europos komanda sąžininigai laimėjo“.

Puolėjo nuomone, lietuviai atliko puikų darbą, o jo rinktinė nesugebėjo žaisti tokio krepšinio, prie kurio buvo pripratę.

Dar viename straipsnyje skambiu pavadinimu „Puikios komandos skausmingas nuosmukis“, clarin.com rašo, kad Argentina buvo visiškai sunaikinta Lietuvos: „Argentinos viltys Turkijojoje sulaukė košmariškos atomazgos. Šimtai gerbėjų su kepurėmis, vėliavomis, kaspinais bei mėlynos bei baltos spalvos marškinėliais „Sinan Erdem“ arenoje buvo tylūs ir jų nuotaikos labai skyrėsi nuo tų, kurios buvo prieš dvi dienas po rungtynių su Brazilija. Lietuva žaidė nepakartojamai, uždarydama Argentinos rinktinei kelią į pusfinalį.“

Kitų Argentinos žiniasklaidos priemonių publikacijų antraštės skambėjo taip: „Lietuva mus nužudė“ (telam.com), „Lietuva sunaikino Argentinos svajonę: 104-85“ (elargentino.com), „Atsisveikinimas su pasaulio čempionų titulu“ (canchallena.com). Pastarasis portalas prisiminė ir tai, kaip Lietuva pateko į čempionatą Turkijoje, bei atkreipė dėmesį, kad ji – jauna komanda, ir kad tai buvo proga atkeršyti jų nacionalinei komandai už pralaimėtą kovą dėl bronzos medalių 2008-ųjų Pekino olimpiadoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją