Per Lietuvos ir Nigerijos rinktinių rungtynes sulaikyto sirgaliaus asmenybės URM neatskleidžia.

„Bauda skirta dėl įžeidžiamo elgesio už tai, kad skleidė beždžionės garsus, atliko nacistinius rankų judesius ir kitus rasinės neapykantos veiksmus“, - BNS sakė ministerijos atstovas Mindaugas Lašas.

„Lietuvos ryto“ televizijos teigimu tai buvo Petras Leščinskas.

Pasak diplomato, Lietuvos pilietis paleistas teismo salėje. URM atstovas atsisakė įvardyti, kokio dydžio bauda skirta lietuviui.

Pasak „Lietuvos ryto“ televizijos, P. Leščinskui skirta maždaug 10 tūkst. litų bauda, bet jis ketina pateikti apeliaciją.

„Londono policija patvirtino Lietuvos ambasadai, kad vakar sulaikė Lietuvos pilietį, kuris šiandien turėtų stoti prieš teismą. Tačiau pareigūnai pabrėžė, kad daugiau informacijos apie bylą negali teikti. Sulaikytasis turi teisę susisiekti su ambasada asmeniškai. Kol kas jokio kontakto iš jo pusės nebuvo. Ambasada toliau seks šį atvejį. Olimpinių žaidynių metu sustiprintas atstovybės Londone pasirengimas esant reikalui suteikti konsulinę pagalbą“, - buvo teigiama trečiadienio rytą DELFI pateiktame URM komentare.

Tuo tarpu Lietuvos sirgaliai informacijos apie sulaikytą žaliosios armijos narį turėjo nedaug. Kartu su juo tribūnose buvusiems Lietuvos rinktinės gerbėjams britai, remdamiesi įstatymais, detalesnės informacijos neteikė.

Britų žiniasklaida informuoja, kad sulaikytasis buvo 32-ejų metų vyras. Skotland Jardas patvirtino, kad olimpiados tvarkdarių ir pareigūnų akys į lietuvių tribūnas buvo įsmeigtos po to, kai britų žiniasklaida paskleidė žinią apie „olimpinį nacį“ – Lietuvos sirgalių, per mačą su Argentina esą rodžiusi nacistinius gestus juodaodžiams tvarkos sergėtojams.

Tomas pažymėjo, kad sulaikytas sirgalius nėra „olimpinis nacis“, kurio nuotrauka puikuojasi britų žiniasklaidoje. Anot pašnekovo, pareigūnų akiratin papuolęs sirgalius išsiskyrė nebent tuo, kad ant galvos buvo užsimaukšlinęs krepšinio fanų mėgiamą trispalvės spalvų peruką.

„Visi lygiai taip pat galėjo būti nuvežti į areštinę. Visi keli šimtai žmonių, kurie buvo salėje. Bet pasirinko žmogų, kuris atrodė galbūt šiek tiek kitaip – su peruku ir t.t.“, - reziumavo Lietuvos sirgalius Tomas, pranešęs DELFI apie incidentą.

DELFI primena, jog P. L. buvo sulaikytas rungtynių tarp Lietuvos ir Nigerijos krepšininkų metu. Pareigūnai sirgalių sulaikė per didžiąją pertrauką. Anot kitų sirgalių, sulaikytasis tiktai plojo aukštai iškėlęs rankas, tačiau pareigūnai tai suprato kaip nacistinių gestų demonstravimą.

Lietuvos piliečiai dėl informacijos apie konsulinę pagalbą gali visą parą ir būdami bet kuriame pasaulio taške kreiptis telefonu +370 5 2362444, el. paštu piliečiai@urm.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1174)