Lietuvis buvo sulaikytas per rungtynių didžiąją pertrauką.

„Jis tik plojo ir daugiau nieko nedarė. Bet policininkai pareiškė, kad jis įžeidinėjo mūsiškių juodaodžius varžovus rasistiniais gestais, ir jį išsivežė“, – susikrimtęs DELFI pasakojo vienas iš Londone Lietuvos rinktinę palaikančių aistruolių Tomas.

Antradienio popietę suimtam fanui daboklėje teks praleisti ir naktį, kadangi pareigūnai oficialiai įtarimus žadėjo pareikšti tik kitą dieną. Tomo teigimu, sirgaliaus bičiuliai skambino į Lietuvos ambasadą, prašydami konsulinės pagalbos, tačiau jiems buvo pasiūlyta palaukti iki ryto.

„Skambinome maždaug penktą vakaro – mums ambasados darbuotojai pasakė, kad jau nebedirba, ir nieko padaryti iki ryto nebeįmanoma. Blogiausia, kad žmogus nemoka angliškai, o mes neturime jokio ryšio su juo – telefonas išjungtas, pasimatyti neleidžia“, – nerimavo Tomas.

Anksčiau kaltinimų rasizmu nesulaukdavę Lietuvos krepšinio mėgėjai Londone užkliuvo jau antrą kartą. Primename, kad britų žiniasklaida piktinosi kitu lietuviu, kuris rungtynių tarp Lietuvos ir Argentinos komandų metu buvo užfiksuotas iškėlęs ištiestą dešinę ranką. Laikraštis „Daily Mail“ palaikė tai nacistiniu pasisveikinimu, skirtu juodaodžiams tvarkos prižiūrėtojams, prašiusiems ramiau „sirgti“ už savo tautiečius. Su rasizmu kovojančios organizacijos paragino griežčiau vertinti tokius atvejus, o žmones neva įžeidinėjančius žiūrovus iš karto išvesti iš rungtynių.

DELFI kalbintas Tomas neatmetė versijos, kad antras incidentas – tiesioginė pirmojo pasekmė.

„Galbūt policija taip nori užsidėti pliusą ir atkreipti į save dėmesį“, – svarstė krepšinio aistruolis.

Paskutinėmis žiniomis, jau gerokai po vidurnakčio Londono laiku policijos nuovadoje žinių laukusius sirgalius iš Lietuvos pareigūnai informavo, kad sulaikytas jų draugas bus paleistas trečiadienio rytą, jis veikiausiai bus apkaltintas viešosios tvarkos pažeidimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1204)