„Norėtumėte sužinoti prancūzų žurnalistų, kurie šiuo metu yra Lietuvoje ir nušviečia Europos krepšinio čempionatą, juokelį? Mūsų „kelionės atmintinėje“, kuri sukurta kelionę į Lietuvą organizavusios bendrovės, buvo paminėta galima saugumo problema: „Svarbiausia problema yra prostitučių vagystės, jaunos moterys kviečiasi turistus pas save arba į viešbučio kambarį, kad ten juos galėtų apiplėšti jauni vyrai, kurie yra gerokai mažiau malonūs“, – savo įrašą blog'e pradeda jis.

Pasak žurnalisto, nė neverta vardyti gausybės komentarų, kuriuos tarp jų sukėlė šis įspėjimas.

„Štai jau savaitę esame Šiauliuose ir nieko neatsitiko. Jokios prostitutės vagystės ir netgi jokio bandymo. Priešingai, šiek tiek trinties ir keletas nepatenkintų lietuvių samprotavimų. To priežastis?
Dienraščio „Libération“ specialusis korespondentas manė, kad yra gerai parašyti niekinantį straipsnį apie miestą, kuris mus priima“, – rašo R. Brunet.

Apibendrinant galima sakyti, kad jo esmė – Šiaulių miestas yra visiškas nulis ir jame nėra, ką veikti, todėl normalu, kad žmonės yra tokie dideli krepšinio gerbėjai. Geroji naujiena buvo, kad „Les Bleus“ (taip vadinama Prancūzijos rinktinė savo gimtojoje šalyje – DELFI) galės susikoncentruoti į žaidimą šiame „niūriame mieste“.

„Aš neimsiu čia plėtoti visų argumentų, kad pasakyčiau, kokią gėdą „šis straipsnis“ daro žurnalistikai ir prancūzams, bet žinokite, kad jis Lietuvoje, o ypač Šiauliuose, išprovokavo tikrą pasipiktinimą. Šio straipsnio vertimas buvo išpublikuotas vietiniame laikraštyje, o jo ištraukos yra daugybėje informacinių portalų. DELFI, kuris yra lankomiausias portalas Lietuvoje, prie šio straipsnio buvo palikta beveik 600 komentarų“, – rašo žurnalistas.

„Kaip jūs galite įsivaizduoti, spaudos salėje stengiausi likti nepastebėtas. Laimei, savanorės, talkinančios mums kasdien, pripažino žinančios, kad ne aš esu to straipsnio autorius“, – prisipažįsta jis.

„Mes ieškojome žurnalisto pavardės ir nuotraukos mūsų registre. Norėjome sužinote, kas jis toks“, – jam paaiškina savanorės.

Tačiau šis straipsnis sukėlė bangas visame mieste.

Šeštadienio vakarą, per pirmąjį naktinį išėjimą Lietuvoje, jis pasakoja kalbėjęsis su daugybe žmonių.

„Aš nekenčiu prancūzų, – žurnalistui sviedė šiaulietė Aurelija, šiuo metu gyvenanti Londone. – Jūs esate tokie arogantiški! Pirmą sykį, kai „Eurostar“ traukiniu iš Londono važiavau į Paryžių, žinokite, nebuvau pakerėta šiaurinės traukinių stoties kvartalo“.

Jo nuomone, specialusis „Libération“ korespondentas gerai padarytų pasisamdydamas apsauginį, jei nori sveikas ir saugus grįžti į savo gražią šalį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją