„Makedonija ekstazėje“, – taip skelbia dienraščio „Dnevnik“ internetinė versija, straipsnį iliustruodama šėlstančių fanų nuotraukomis.

Dienraštis pažymi, kad istorinis Makedonijos krepšininkų pasiekimas – patekimas į Europos čempionato pusfinalį ir olimpinį atrankos turnyrą – vos 2 milijonus gyventojų turinčioje šalyje trečiadienio vakarą sukėlė didžiulę euforijos bangą.

Skopjėje minios aistruolių nuaidėjus finaliniam švilpukui pasipylė į pagrindinę miesto aikštę ir skandavo „Pirmyn, vaikinai!“ bei „Mūsų vienas vardas!“.

Žurnalistų teigimu, tarp fanų dažniausiai galėjai išgirsti vienas kitam sakomus žodžius: „Negaliu patikėti“.

„Istorinė pergalė! Beprecedentė šventė kiekvienuose namuose. Dar niekada neturėjome tokio pasididžiavimo savo vėliava ir tuo, kad esame makedonai“, – „šaukia“ portalas mnogoo.mk.

„Dabar makedonai kausis dėl medalių. Ir nesvarbu, kaip baigsis ta kova, tačiau Aleksandro Didžiojo oro uoste šalis iškilmingai sutiks savo herojus – didžiausius sporte, kokius Makedonija kada nors turėjo, – užbaigia straipsnį „Dnevnik“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją