Tai buvo šeštas čiliečių ir hondūriečių tarpusavio susitikimas istorijoje ir dabar balansas 4-2 Čilės naudai.

Rungtynės

Susitikimą aktyviau pradėjo Čilės futbolininkai ir jau 2-ą minutę Matiasas Fernandezas pavojingai atliko baudos smūgį. Netrukus už pražangą prieš varžovą geltoną kortelę gavo čiliečių saugas Carlosas Carmona. Čilės rinktinė ilgiau kontroliavo kamuolį.

13-ą minutę J. Beausejouras nepavijo į laisvą plotą Handūro baudos aikštelėje pasiųsto kamuolio.

17-ą Hondūro futbolininkas Carlosas Pavonas pabandė laimę iš 25 metrų nuotolio, bet jam smūgis nepavyko. Čiliečiai surengė pavojingą kontrataką, bet Jorge Valdivia smūgį blokavo varžovų gynėjas. 25-ą minutę čiliečiai kėlė jau 4-ą kampinį prie Hondūro vartų, nors Arturo Vidaliui smūgis galva nepavyko.

Vyko greitas futbolas, tačiau pavojingų momentų buvo sukuriama mažai. Vis dėlto 34-ą minutę Čilės rinktinei pavyko rezultatyvus derinys, kai puikiu perdavimu į baudos aikštelę sumaniai pasinaudojo J. Beausejouras ir nukreipė kamuolį į vartų tinklą - 1:0.

44-ą minutę Čilė vėl grasino Hondūro rinktinės vartams, bet savo progos neišnaudojo Alexis Sanchezas. Į tai hondūrietis W. Palacio atsakė pavojingu baudos smūgiu. Po pirmųjų 45 minučių kovos - minimali Čilės rinktinės persvara - 1:0.

Antrą kėlinį aktyviau pradėjo Hondūras, Edgaras Alvarezas pargriuvo čiliečių baudos aikštelėje, tačiau teisėjas Eddy Maillet'as 11 metrų baudinio neskyrė.

Hondūras bandė perimti iniciatyvą, ėmė spausti varžovus. Tačiau 62-ą minutę asmeninėmis pastangomis čilietis Alexis Sanchezas suklaidino varžovų gynėjus, įsiveržė į baudos aikštelę, bet nepataikė į Noelio Valladareso vartus. Po dviejų minučių puikią progą turėjo Čilės rinktinės gynėjas Waldo Ponce'as, bet galva iš kelių metrų smūgiavo tiesiai į Hondūro vartininką.

75-ą minutę čilietis A. Sanchezas antrą kartą pasiuntė kamuolį į varžovų vartus, bet įvartis nebuvo įskaitytas nes futbolininkas prieš tai kamuolį sau pasitaisė ranka.

Nors įvarčio labiau reikėjo Hondūrui, pavojingiau ir toliau atakavo čiliečiai. Tokia agresyvi taktika pasiteisino ir Čilė iškovojo pelnytą pergalę rezultatu - 1:0.

Čilė: (4-3-3) 1-Claudio Bravo; 3-Waldo Ponce, 17-Gary Medel, 8-Arturo Vidal (81' - 5-Pablo Contreras), 4-Mauricio Isla; 6-Carlos Carmona, 20-Rodrigo Millar (53'- 18-Gonzalo Jara), 14-Matias Fernandez; 15-Jean Beausejour, 10-Jorge Valdivia (87' - 11-Mark Gonzalez), 7-Alexis Sanchez.

Hondūras: (4-4-2) 18-Noel Valladares; 3-Maynor Figueroa, 2-Osman Chavez, 21-Emilio Izaguirre, 23-Sergio Mendoza (65' - 6-Hendry Thomas); 20-Amado Guevara, 8-Wilson Palacios, 13-Roger Espinoza, 17-Edgar Alvarez; 9-Carlos Pavon (60' - 12-Georgie Welcome), 7-Ramon Nunez (78' - 15-Walter Martinez).

Rezultatas:

Čilė 1 - 0 Hondūras

34' Jean Beausejour [1 - 0]

Įspėjimai:

4' Carlos Carmona (Čilė)

19' Matias Fernandez (Čilė)

33' Wilson Palacios (Hondūras)

Teisėjas: Eddy Maillet (Seišelių Respublika)

Statistika:

Čilė - Hondūras

Smūgiai: 22-6

Smūgiai į vartų plotą: 5-1

Kampiniai: 6-3

Pražangos: 20-14

Nuošalės: 3-1

Geltonos kortelės: 2-1

Kamuolio valdymas: 65 proc. - 33 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją