Triskart pasaulio čempionai vokiečiai pirmame savo grupės susitikime 4:0 sutriuškino Australiją, o tuo tarpu serbai 0:1 pralaimėjo Ganos ekipai.

Rungtynės

Susitikimas prasidėjo dviem serbų atakomis, o Vokietijos ekipos saugas Sami Khedira į jas atsakė smūgiu gerokai virš vartų. Futbolininkai pradžioje žaidė atsargiai. 7-ą minutę pavojingai į serbų vartus šovė Lukas Podolski, bet kamuolys praskriejo visai šalia virpsto. Kamuolį dažniau ir ilgiau kontroliavo vokiečiai, bet apčiuopiamos naudos iš to neturėjo.

12-ą minutę serbų derinį netiksliu smūgiu baigė čempionato debiutantas Milošas Ninkovičius, o dar po 3-ų minučių iš dešinio krašto po baudos skersuoto kamuolio Vokietijos baudos aikštelėje niekas nepasiekė.

Serbijos futbolininkai ėmė šiurkščiai spausti vokiečius ir per dvi minutes „uždirbo“ dvi geltonas korteles (Branislavas Ivanovičius, Aleksandras Kolarovas). Tiesa, nuo jų neatsiliko ir Sami Khedira.

Įpusėjus kėliniui žaidimo braižas nesikeitė. 30-ą minutę po kontratakos Miroslvas Klose pelnė Vokietijos rinktinei įvartį, bet teisėjas Alberto Undiano iš Ispanijos užfiksavo nuošalę.

33-ą minutę pavojingai baudos smūgį atliko serbas A. Kolarovas, o 35-ą M. Klose perdavimo nesuprato Mesuta Ozilas. Susinervinęs M. Klose tuoj pat prasižengė aikštės viduryje ir kadangi tai buvo antras įspėjimas puolėjui, jis buvo pašalintas iš aikštės.

Serbija tuoj pat nubaudė varžovus - jie surengė greitą puolimą, Milošas Krasičius skersavo į baudos aikštelę iš dešinio krašto, aukštaūgis Nikola Žigičius galva perdavė kamuolį į vartininko aikštelės vidurį, o ten Milanas Jovanovičius iš kelių metrų nukreipė jį į vartus - 1:0.

Kėliniui baigiantis jau vokiečiai surengė priešininkų vartų šturmą, kai po S. Khedira smūgio kamuolys pataikė į skersinį, o Thomaso Muellerio bandymo smūgiuoti per savo grėsmę neutralizavo ant vartų linijos stovėjęs gynėjas B. Ivanovičius. Po pirmo kėlinio serbai pirmavo - 1:0.

Antrą kėlinį stipriu smūgiu link vartų pradėjo Lukas Podolski. Vokiečiai žaisdami dešimtyje puolė dažniau ir 54-ą minutę stiprų Bastiano Schweinsteigerio smūgį atrėmė Vladimiras Stojkovičius.

Lukas Podolski
57-ą ir 59-ą minutėmis dvi puikias progas turėjo L. Podolski, bet abu jo smūgiai buvo netaiklūs. Kitoje atakoje, 60-ą minutę, po vokiečių skersuoto kamuolio serbų gynėjas Nemanja Vidičius savo baudos aikštelėje kamuolį netikėtai lietė ranka, bet L. Podolski neišnaudojo teisėjo skirto 11 metrų baudinio - smūgį pažeme atrėmė vartininkas V. Stojkovičius.

67-ą minutę puikus dar vienas M. Krasičiaus ir M. Jovanovičiaus derinys baigėsi pastarojo smūgiu, po kurio kamuolys atsitrenkė į vokiečių vartų virpstą. Netrukus N. Žigičius pavojingai smūgiavo į vokiečių vartus galva.

Vokiečiai bandė organizuoti serbų vartų apgultį, bet varžovai labai pavojingai kontratakuodavo. 84-ą minutę eilinį kartą - jau 7-ą - pro šalį smūgiavo L. Podolski. Serbija iškovojo pelnytą pergalę rezultatu 1:0.

Vokietija: 1-Manuel Neuer; 3-Arne Friedrich, 17-Per Mertesacker, 14-Holger Badstuber (77' Mario Gomez), 16-Philipp Lahm; 6-Sami Khedira, 7-Bastian Schweinsteiger, 8-Mesut Ozil (70' Marko Marin), 11-Miroslav Klose; 10-Lukas Podolski, 13-Thomas Mueller (70' Cacau).

Serbija: 1-Vladimir Stojkovič; 20-Neven Subotič, 5-Nemanja Vidič, 3-Aleksandar Kolarov, 6-Branislav Ivanovič; 22-Zdravko Kuzmanovič (75' Radoslav Petrovič), 10-Dejan Stankovič, 18-Miloš Ninkovič (70' Gojko Kačar), 17-Miloš Krasič; 14-Milan Jovanovič (79' Danko Lazovič), 15-Nikola Žigič.

Rezultatas:

Vokietija 0 – 1 Serbija

38' Milan Jovanovič [0 - 1]

61' Lukas Podolski (Vokietija) - nerealizavo 11 m baudinio

Įspėjimai:

12' Miroslav Klose (Vokietija)

18' Branislav Ivanovič (Serbija)

19' Aleksandar Kolarov (Serbija)

22' Sami Khedira (Vokietija)

32' Philipp Lahm (Vokietija)

57' Neven Subotič (Serbija)

60' Nemanja Vidič (Serbija)

73' Bastian Schweinsteiger (Vokietija)

Raudona kortelė:

37' Miroslav Klose (Vokietija)

Teisėjas: Alberto Undiano (Ispanija)

Statistika:

Vokietija - Serbija

Smūgiai: 16-10

Smūgiai į vartų plotą: 2-1

Pražangos: 19-10

Kampiniai: 7-1

Nuošalės: 3-4

Geltonos kortelės: 4-4

Raudonos kortelės: 1-0

Kamuolio valdymas: 58 proc. - 43 proc.

Turnyro lentelė:


1.Vokietija21014-1+33
3.Gana11001-0+13
2.Serbija21011-103
4.Australija10010-4-40

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją