Vyriausiasis mačo arbitras – argentinietis Hectoras Baldassi.

Kitame antrojo turo E grupės mače šeštadienio vėlyvą vakarą kausis Kamerūno ir Danijos vienuolikės.

Pirmame ture olandai 2:0 nugalėjo Danijos futbolininkus, o Japonijos komanda 1:0 įveikė kamerūniečius.

Po antrosios pergalės Olandijos rinktinė tapo vienvalde grupės lydere. Dar vienas taškas, Kamerūno ir Danijos vienuolikių lygiosios arba danų pergalė jai užtikrins bilietą į aštuntfinalį.

Olandai šeštadienio mače vis dar vertėsi be po traumos sveikstančio atakų lyderio Arjeno Robbeno.

Olandijos rinktinės sudėtis: Maarten Stekelenburg, Joris Mathijsen, John Heitinga, Giovanni Van Bronckhorst, Gregory Van Der Wiel, Nigel De Jong, Mark Van Bommel, Robin Van Persie (88 min. Klaas-Jan Huntelaar), Wesley Sneijder (83 min. Ibrahim Afellay), Rafael Van der Vaart (72 min. Eljero Elia), Dirk Kuyt.

Japonijos rinktinės sudėtis: Eiji Kawashima, Marcus Tulio Tanaka, Yuji Nakazawa, Yuto Nagatomo, Yuichi Komano, Yuki Abe, Yasushito Endo, Makoto Hasebe (77 min. Shinji Okazaki), Yoshito Okubo (77 min. Keiji Tamada), Keisuke Honda, Daisuke Matsui (64 min. Shunsuke Nakamura).

Rungtynės

Japonai pirmosiomis minutėmis drausmingai gynėsi, olandai kontroliavo kamuolį. 7-ą min. nukentėjo Japonijos rinktinės gynėjas Yuichi Komano, kuriam kūliais versdamasis Robinas Van Persie netyčia bucu prakirto veidą.

11-ą min. pirmą rimtesnę ataką surengė japonai. Išpuolio smaigalyje atsidūręs Yuto Nagatomo iš toli smūgiavo šalia vartų. Prieš šį epizodą savo aistruolius nudžiugino Dirkas Kuytas, pabandęs akrobatiškai per save smūgiuoti kamuolį.

Olandai bandė pralaužti varžovų gynybos sieną pozicinėmis atakomis, trumpais perdavimais, tačiau kamuolys aikštėje judėjo lėtai ir Japonijos futbolininkai neleido varžovams sukurti jokių pavojingesnių išpuolių.

Apie 20 minučių nebuvo nė vieno smūgio į bet kurių vartų pusę. 33-ą min. Keisuke Honda pagaliau pasiuntė kamuolį virš Olandijos vartų. Antroje pirmojo kėlinio dalyje Japonijos futbolininkų atakos suaktyvėjo ir olandams netikėtai teko dėmesį skirti gynybai. 42-ą min. K. Hondos smūgiuotas kamuolys vėl buvo netoli tikslo.

Paskutinę kėlinio minutę į vartus pagaliau smūgiavo ir Olandijos žaidėjas. Rafaelis Van der Vaartas pasiuntė kamuolį tiesiai į japonų vartininko Eiji Kawashimos glėbį. Blankus ir atsargus pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių.

Antrąjį kėlinį olandai pradėjo gerokai greitesniu bei veržlesniu žaidimu ir jau 48-ą min. nuo R. Van Persie smūgio galva savo vartus gelbėjo E. Kawashima.

Japonų vartų apgultis tęsėsi ir 53-ą min. Olandijos futbolininkai pagaliau pelnė įvartį. Gavęs kamuolį baudos aikštelės prieigose Wesley Sneijderis labai stipriu smūgiu pasiuntė jį į vartus. Japonijos vartininkas dar lietė kamuolį, bet šis skriejo su tokia jėga, kad E. Kawashimos pastangų neužteko – 1:0.

Iškart po įvarčio japonai surengė kelias dinamiškas atakas, į vartus dukart smūgiavo Yoshito Okubo, bet sykį buvo netikslus, o kartą kamuolį nesunkiai pagavo Olandijos rinktinės vartininkas Maartenas Stekelenburgas.

Priversta lyginti rezultatą Japonijos rinktinė ėmė demonstruoti visai kitokį žaidimą ir spaudė varžovus. 65-ą min. vėl buvo pastebimas Y. Okubo – saugo smūgiuotas kamuolys skriejo per pusmetrį nuo Olandijos vartų virpsto.

Olandai taip pat persiorientavo į kitokį žaidimą – ėmė daugiau dėmesio skirti tvirtai gynybai ir laukti galimybių kontratakuoti po varžovų klaidų.

85-ą min. puikią galimybę turėjo tik nuo atsarginių žaidėjų suolo pakilęs Ibrahimas Afellay, bet po ilgo spurto su kamuoliu įsirėžė tiesiai į po kojomis kritusį E. Kawashimą.

85-ą min. puikią galimybę turėjo tik nuo atsarginių žaidėjų suolo pakilęs Ibrahimas Afellay, bet po ilgo spurto su kamuoliu įsirėžė tiesiai į po kojomis kritusį E. Kawashimą. Vos po trijų minučių Olandijos rinktinės saugas turėjo antrą analogišką progą, bet ir vėl smūgiavo į vartininką, o netrukus kamuolį iš baudos aikštelės išmušė japonų gynėjai.

Paskutinę mačo minutę pačios geriausios progos rungtynėse neišnaudojo ir Japonijos futbolininkai. Kairiuoju kraštu spurtavęs Shinji Okazaki gavo kamuolį prie pat vartų, bet vos iš 5-6 metrų smūgiavo gerokai virš vartų.

Statistika

Olandija – Japonija 1:0 (0:0)

Olandija: Wesley Sneijder (53 min.).

Smūgiai: Olandija 10 – 9 Japonija

Smūgiai į vartų plotą: Olandija 5 – 2 Japonija

Pražangos: Olandija 18 – 11 Japonija

Kampiniai: Olandija 4 – 5 Japonija

Nuošalės: Olandija 2 – 1 Japonija

Kamuolio valdymas: Olandija 66 proc. – 34 proc. Japonija

Geltonos kortelės: Olandija 1 – 0 Japonija

Raudonos kortelės: Olandija 0 – 0 Japonija.

E grupės turnyrinė lentelė: (vieta, komanda, žaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)


1. Olandija 2 2 0 0 3-0 6
2. Japonija 2 1 0 1 1-1 3
3. Kamerūnas 1 0 0 1 0-1 0
4. Danija 1 0 0 1 0-2 0

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją