Mačui teisėjavo prancūzas Stephane'as Lannoy.

Olandijos ekipai šiame mače dar negalėjo padėti pasirengimo metu koją susižeidęs vienas lyderių Arjenas Robbenas, o vyriausiasis Danijos rinktinės treneris Mortenas Olsenas galėjo džiaugtis prieš pat susitikimą pasveikusiu puolėju Niclasu Bendtneriu. Vis dėlto danų veterenas Johnas-Dalis Tomassonas vis dar negali žaisti.

Antrose E grupės rungtynėse pirmadienį jėgas išmėgins Japonijos ir Kamerūno futbolininkai.

Trečiame dienos susitikime F grupėje vėlyvą vakarą pirmąsias rungtynes žais pasaulio čempionės titulą ginanti Italija ir Paragvajaus vienuolikė.

Olandijos rinktinės sudėtis: Maartenas Stekelenburgas, Jorisas Mathijsenas, Johnas Heitinga, Giovanni Van Bronckhorstas, Gregory Van Der Wielis, Nigelas De Jongas (87 min. Demy De Zeeuwas), Markas Van Bommelis, Robinas Van Persie (78 min. Ibrahimas Affelay’us), Wesley Sneijderis, Rafaelis Van der Vaartas (68 min. Eljero Elia), Dirkas Kuytas.

Danijos rinktinės sudėtis: Thomasas Sorensenas, Danielis Aggeris, Simonas Kjaeras, Simonas Poulsenas, Larsas Jacobsenas, Christianas Poulsenas, Thomasas Enevoldsenas (56 min. Jesperas Groenkjaeras), Martinas Jorgensenas, Thomasas Kahlenbergas (73 min. Christianas Eriksenas), Nicklasas Bendtneris (62 min. Mikkelis Beckmannas), Dennisas Rommedahlis.

Rungtynės

Pirmomis susitikimo minutėmis beveik visa kova vyko aikštės viduryje. 6-ą min. Wesley Sneijderis baudos smūgiu iš 38 metrų pabandė pasiųsti kamuolį tiesiai į vartus, tačiau pritrūko tikslumo.

Po kelių minučių tuo pačiu atsakė danas Thomasas Enevoldsenas – kamuolys skriejo šalia virpsto.

10-ą min. Dirko Kuyto iš tolėliau smūgiuotą kamuolį šiaip ne taip sugavo Danijos rinktinės vartininkas Thomasas Sorensenas. Olandai dažniau kontroliavo kamuolį, bandė jį įžaisti varžovų aikštės pusėje pozicinėmis atakomis.

Danijos futbolininkai gan kietai ir patikimai gynėsi, stengėsi varžovus spausti toliau nuo vartų ir mėginti laimę retomis kontratakomis. Vis dėlto joms gerokai trūko tikslumo.

Sužaidus 20 minučių olandai greitino žaidimą ir aštrino atakas – dukart iš eilės iš baudos aikštelės prieigų į vartus smūgiavo Rafaelis Van der Vaartas. Kartą kamuolį atmušė gynėjas, o sykį olandui tik šiek tiek pritrūko tikslumo.

27-ą min. pirmasis pavojingas epizodas įvyko ir prie Olandijos vartų. Tolimą perdavimą iš priešingo krašto gavęs aukštaūgis N. Bendtneris galva smūgiavo į vartus ir kamuolys pralėkė vos per pusmetrį nuo virpsto.

34-ą min. danai surengė pavojingą greitą kontrataką, kurios smaigalyje dešiniame krašte atsidūręs Dennisas Rommedahlis pavojingai smūgiavo, bet Olandijos vartininkas Maartenas Stekelenburgas laiku reagavo ir kamuolį sugavo užtikrintai.

Jau po kelių minučių M. Stekelenburgas dar kartą gelbėjo savo ekipą po pavojingo Thomaso Kahlenbergo smūgio.

Jau po kelių minučių M. Stekelenburgas dar kartą gelbėjo savo ekipą po pavojingo Thomaso Kahlenbergo smūgio. Kėlinio pabaigoje jau vyko lygesnis žaidimas, tačiau nė viena ekipa taip ir nesusikūrė šimtaprocenčių progų – 0:0.

Olandai gana kurioziškomis aplinkybėmis išsiveržė į priekį iškart po pertraukos. Robino Van Persie iš kairės vartų link smūgiuotą kamuolį nežiūrėdamas galva į užribį bandė išmušti danų gynėjas Simonas Poulsenas. Tačiau kamuolys, dar rikošetu palietęs Danielį Aggerį, įlėkė tiesiai į danų vartus – 1:0.

59-ą min. po R. Van Persie perdavimo R. Van der Vaartas nestabdydamas kamuolio kulniuku gražiai smūgiavo į vartus, bet kamuolį sugavo Th. Sorensenas.

Vėliau žaidimas vėl tapo lygesnis, didesnė kova vyko aikštės viduryje. Futbolas tapo kiek atviresnis, o abiejose stovyklose vis dažniau pasitaikydavo bandymų pamėginti laimę smūgiais iš toliau.

Olandų atakas pagyvino R. Van der Vaartą pakeitęs 22-ejų saugas Eljero Elia. Po jo smūgio Th. Sorensenas savo vartus gelbėjo tik kumščiais išmušdamas kamuolį, o sėkmingu komandos draugo perdavimu pasinaudojęs Markas Van Bommelis pavojingai smūgiavo iš dešiniojo krašto. Kamuolys atsimušė į vartų tinklą iš išorinės pusės.

82-ą min. pavojingai iš toli smūgiavo W. Sneijderis ir kamuolys, atsimušęs į danų gynėją, sudrebino Danijos vartų skersinį.

Vos po dviejų minučių W. Sneijderis atliko puikų perdavimą greitai spurtavusiam E. Eliai ir šis šonu pasiuntė kamuolį pro vartininką. Nors smūgis buvo šiek tiek netikslus, į virpstą atsimušusį kamuolį pirmasis pagavo puolėjas Dirkas Kuytas, kuris ir nukreipė jį į vartų tinklą – 2-0.

Olandai kontroliavo padėtį iki pat paskutinio mačo arbitro švilpuko ir iškovojo pirmąją pergalę.

Statistika

Olandija – Danija 2:0 (0:0)

Olandija: Simonas Poulsenas (46 min. į savo vartus), Dirkas Kuytas (85 min.).

Smūgiai: Olandija 19 – 11 Danija

Smūgiai į vartų plotą: Olandija 6 – 3 Danija

Kampiniai: Olandija 6 – 2 Danija

Nuošalės: Olandija 4 – 2 Danija

Kamuolio valdymas: Olandija 66 proc. – 34 proc. Danija

Geltonos kortelės: Olandija 2 – 1 Danija

Raudonos kortelės: Olandija 0 – 0 Danija

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją