„Čia visi iš Lietuvos? Tiek daug?“, - stebėjosi treneris.

– Kas nutiko šį vakarą?

– Aš galvoju, kad mes žaidėme neblogai, bet nepakankamai gerai tam, kad laimėtume. Kaip visada slėgė tokia psichologinė našta. Labiausiai jie stengėsi išvengti ispanų, nes paskutinius ketverius metus buvo vien pralaimėjimai (ispanams) ir didesniais skirtumais. Stengėmės nuteikti, kaip galima komandą stipriau. Nuteikėme, kovėmės, bet kai kurios detalės neleido šiandien laimėti.

Pirma, tai labai buvo bloga pagalba nuo suoliuko, kai iš karto ispanai gaudavo tokį atokvėpį. Jų pagalba nuo suoliuko buvo žymiai geresnė. Po to, kai prieš „aikštę“ prametėme keletą tritaškių metimų laisvi, prasidėjo problemos. Pradėjome per daug abejoti, per daug mušti kamuolį į grindis. Tai buvo blogai. Nebuvo gero judėjimo ir gerų perdavimų.

Trečia, mes labai blogai mėtėme baudas. Tokiose rungtynėse ir tuo momentu, kai galėjome dar kažkur „užsikabinti“. Štai tie pagrindiniai dalykai.

– Kokia tikslai buvo jūsų komandai keliami?

– Tokių tikslų federacija nenusakė. Aš visada sakiau, kad tokia komanda, kaip Graikija, turi žaisti dėl medalių. Aišku, kad mes tų tikslų neįvykdėme. Čia yra tokia sistema, kai turime dvejas atkrintamąsias rungtynes. Kaip tu žaidi grupėje, ar pogrupyje – visai nesvarbu. Svarbu, kaip tu sužaidi (aštuntfinalyje). Su kuo tu išeini, koks ten kelias irgi labai svarbu. Šįkart mums tiesiog labai nepasisekė.

– Ar galėjo žaidėjus paveikti visos kalbos dėl rungtynių Graikija – Rusija?

– Sunku pasakyti. Aš galvoju, kad pagrindiniai žaidėjai rungtyniavo gerai šiandien. Visos tos kalbos – buvo nebuvo...

– Ispanai aštuntfinalyje atrodė geriau, negu mače su Lietuva?

– Na, jei sąžiningai, tai taip. Šiandien visai kitos buvo varžybos. Tu negali atsikvėpti. Aš dar kartą tau sakau pogrupyje ten ar praloši, ar išloši... Aišku, visi nori laimėti. Bet nereikia nuvertinti Lietuvos. Lietuva žaidžia labai gerai. Šiandien buvo labai svarbios rungtynės. Tokios, kai spaudimas kyla žaidėjams, pulsas padažnėja.

– Kokia jūsų ateitis?

– Kokia mano ateitis? Aš turėjau kontraktą iki šio pasaulio čempionato pabaigos. Su šia diena jis pasibaigė.

– Ar planuojate tolesnes derybas su Graikijos federacija?

– Abejoju. Aš nenoriu dabar „ant greitųjų“ tų karštų sprendimų. Labai abejoju, kad ten kažkas atsitiks.

– Treneri, ką galite pasakyti apie Lietuvos rinktinę?

– Lietuvos rinktinė žaidžia labai gerai, aš nemačiau daug rungtynių, nes reikėjo dirbti ir ruoštis pačiam. Mačiau, kaip jie žaidė su ispanais, kadangi mes analizavome jų žaidimą. Lietuviai žaidžia gerai, laisvai, draugiškai, tokie užsivedę. Aš vertinu juo labai gerai.

–Nustebino penkios lietuvių pergalės grupėje?

– Pagal tai, kas buvo pogrupyje... Mes (Graikija) žaidėme su Kanada, tai nėra labai stipri komanda. Toliau – Naujoji Zelandija ir Libanas. Aišku buvo, kad kova vyks tarp lietuvių, ispanų ir prancūzų. Štai, kad jie įveikė ir ispanus, ir prancūzus – jie yra šaunuoliai ir gerai sužaidė. Tai reiškia, kad jie yra stiprūs.

– O ką manote apie Kiniją?

– Galvoju, kad iš mūsų grupės lietuviams teko pats parankiausias varžovas. Jie su Kinija žaidė daug kartų. Kinija be Yao Mingo vis dėlto ne to kalibro. Aišku, jie dabar pailsės, nes pabaigoje buvo labai pavargę. Kinai jau buvo susiruošę namo važiuoti, bet Puerto Rikas viską sugriovė pralaimėdamas Dramblio Kaulo Krantui. Kinai žais tokie neįsitempę. Bet čia yra atkrintamosios varžybos ir jie nebus atsipalaidavę. Net neabejoju, kad Lietuva yra favoritė ir ji laimės.

– Ar dalinotės informacija su Kęstučiu Kemzūra?

– Nebuvo kada. Mes taip pasišnekėjome viešbutyje apie Ispaniją. Mes buvome užsiėmę savo darbu. K. Kemzūra jaučiasi laisviau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją