Nors už lango – dar tik vasaris, 23-ejų sportininkė Dohoje sugebėjo per dvi dienas du kartus gerinti nacionalinį Nyderlandų rekordą.

Pergalę finale jai atnešė 2 min. 19,81 sek. grafikas.

Antra likusi amerikietė Kate Douglass šansų neturėjo – atsiliko daugiau nei sekunde.

Pernai pasaulio čempionato 200 m rungtyje pelnytą bronzą į auksą išmainiusiai T. Schouten tai buvo jau antras apdovanojimas Dohoje – 100 m distancijoje ji sugriebė sidabrą.

Penktadienį prizininkų pakylą užbaigusi kanadietė Sydney Pickrem nugalėtojai pralaimėjo net 3,13 sek.

„Nesitikėjau, kad šiandien plauksiu taip greitai. Tiesiog mėgaujuosi plaukimu, stengiuosi kaip įmanoma labiau atsipalaiduoti – ir kartu sunkiai treniruojuosi. Manau, to ir gana“, – Delfi paklausta, kaip sugeba tokiu ankstyvu sezono metu demonstruoti geriausią karjeroje tempą, pečiais traukė T. Schouten.


Iki danės Rikke Moller Pedersen prieš 11 metų fiksuoto pasaulio pirmenybių rekordo jai pritrūko 0,7 sek.

Tuo metu dabartinį planetos rekordą (2 min. 17,55 sek.) supa kontroversija – jis nuo praėjusio pavasario priklauso rusei Jevgenijai Čikunovai, pasižymėjusiai nacionaliniame čempionate Kazanėje.

„World Aquatics“ pripažino šį pasiekimą, nors tarptautiniu lygmeniu Rusijos plaukikai dėl karo Ukrainoje dar buvo suspenduoti, juos kontroliavo tik liūdnai pagarsėjusi pačios Rusijos antidopingo agentūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)