Danas RapšysTomas Navikonis, Tomas Lukminas ir Rokas Jazdauskas penktadienį estafetės 4x200 m laisvu stiliumi atrankoje užėmė penktą vietą tarp 15 komandų ir pateko į finalą.

Lietuviai net 11 sek. gerino pusantrų metų išsilaikiusį nacionalinį rekordą – 7 min. 9,97 sek.

Tiesa, tai reiškia ne tiek jau daug – šioje estafetėje Lietuvos atstovai startuodavo retai ir paprastai turėdavo „skolintis“ kitų stilių specialistus, kad sukomplektuotų savąjį ketvertą.

Įspūdingiau, jog D. Rapšio vedamam kvartetui pavyko vieninteliu bandymu prasimušti į olimpinį Paryžių.

Olimpinės atrankos reitinge lietuviai nebenukris žemiau 11-os vietos.

Trys stipriausios praėjusių metų planetos pirmenybių Fukuokoje (Japonija) komandos – Didžioji Britanija, JAV ir Australija – jau buvo pelniusios olimpinius bilietus. Prie jų Paryžiuje prisijungs dar 13 šalių, kurioms kelialapiai bus išdalinti atsižvelgiant į geriausius laikus, fiksuotus per du čempionatus – Fukuokoje ir Dohoje.

„Gerai pavarėme, labai gerai, – rankomis trynė pirmas startavęs ir iškart konkurentams tempą pradėjęs diktuoti D. Rapšys (1 min. 45,78 sek.). – Kas geriausiai? Tai jie visi trys čia gerai užpūtė. Dėl savęs žinojau, kad bus gerai, o jie padarė, ką reikėjo. Bet aš žinojau, kad taip ir bus, viskas normaliai.“

Jaunesni jo kolegos tokiu pasitikėjimu prieš startą netryško ir sunkiai dorojosi su mintimi, jog vasarą jų laukia debiutas olimpinėse žaidynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)