Remiantis klubo pranešimu, lietuvis norėjo pasitraukti iškart, tačiau klubo vadovybei pavyko įtikinti M. Nikoličių tęsti darbus iki sezono pabaigos.

„Klubas yra suinteresuotas darbų tęstinumu. Pirmiausia dėl to, kad M. Nkoličius kartu su prezidentu Lukša Jakobušičiu pradėjo tam tikrus labai svarbius procesus, susijusius su vasaros perėjimų langu. Šiuo metu jo atsistatydinimo nepatvirtinome, todėl sporto direktorius priėmė mūsų pasiūlymą užbaigti darbus“, - skelbiama „Hajduk“ pranešime.

Situaciją pakomentavo ir pats M. Nikoličius.

„Sprendimą atsistatydinti priėmiau šio sezono pabaigoje, esu įsitikinęs, kad šiuo metu tai yra vienintelis profesionalus, teisingas ir moralus dalykas, nes esu atsakingas už klubo sporto sritį ir rezultatus.

Sutarus su klubo vadovybe, pasibaigus sezonui paliksiu sporto direktoriaus pareigas, nes manau, kad šį sezoną turėčiau užbaigti iki galo kartu su žaidėjais ir likusiu trenerių štabu.

Dar svarbiau yra teigiamai užbaigti procesus, kuriuos pradėjau su buvusiu prezidentu Lukša Jakobušičiumi, o visų pirma tai procesai, susiję su vasaros perėjimų laikotaroiu. (...)

Tvirtai laikausi moralinių ir profesinių vertybių, mano užduotis yra užbaigti šiuos procesus „Hajduk“ labui.

Iš visos širdies dėkoju L. Jakobušičiui už suteiktą galimybę dirbti klube su tokiu palaikymu ir meile. Visą šį laiką sunkiai dirbome, patyrėme pakilimus ir nuosmukius, bet galiausiai prisiminsiu tik gražias akimirkas, pergales, taures, šventes, žaidėjų pasirašymus ir pristatymą bei pasididžiavimo jausmą dirbant „Hajduk“, – teigė M. Nikoličius.

Šiuo metu „Hajduk“ Kroatijos lygoje užima 3-ią vietą (55 taškai), atsilieka 10 taškų nuo pirmaujančios „Rijeka“ ir 5 taškais nuo Zagrebo „Dinamo“ (60).

Splito klubas fiksuoja 3 pralaimėjimų ir 5 nelaimėtų rungtynių seriją.

40-metis M. Nikoličius futbolo vadybos karjerą pradėjo 2010 m. sostinėje, kartu su Vilma Venslovaitiene perėmęs bankrutuojantį „Žalgirį“.

Čia dirbo iki 2017 m. sezono pabaigos, 2018 m. persikėlė į Kroatiją ir dirbo HNK „Gorica“ klube, 2021 m. pasirašė trejų metų sutartį su „Hajduk“ klubu, kuri galioja iki šio sezono pabaigos. Dirbdamas Splite 2021 m. rudenį pristatė strategą Valdą Dambrauską, kuris komandai vadovavo iki 2022 m. rugsėjo.