Šis sezonas – įspūdingų futbolo erų paskutinė stotelė, todėl galima laukti įvykių kupinos vasaros.

Vokietijoje nutrūko Miuncheno „Bayern“ dominavimas – net 11 „Bundesligos“ titulų iš eilės iškovoję bavarai šį sezoną neturėjo šansų atsilaikyti prieš Lėverkuzeno „Bayer“ dominavimą.

„Bayern“ treneris Thomas Tuchelis dar vasario pradžioje sužinojo, kad vasarą jam reikės palikti klubą, o vokiečiams teks samdyti jau devintą skirtingą trenerį per pastaruosius aštuonerius metus.

Naujo vairininko jau dairosi ir „Liverpool“ ekipa. Nuo 2015-ųjų klubą gaivinęs ir į titulus atvedęs strategas Jurgenas Kloppas nutarė palikti komandą ir pailsėti nuo futbolo bent metus.

Vokietis Liverpulyje pademonstravo tai, ko nepavyko nė vienam jo pirmtakui – 2020 m. pirmą kartą istorijoje klubą atvedė į „Premier“ lygos viršūnę. Galima neabejoti, kad sirgalių lūkesčiai naujam treneriui nebus mažesni.

Dar vieno trenerio vasarą taip pat neteks kitas Europos futbolo milžinas. Atmetęs pasiūlymą likti, „Barcelonos“ po šio sezono nebetreniruos klubo ikona Xavi.

Katalonas komandai vadovavo nuo 2021-ųjų ir praėjusiame sezone sugrąžino skolose įklimpusią „Barcą“ į Ispanijos lygos viršūnę po trejų metų pertraukos.

Pokyčių gali būti ir daugiau – šį sezoną Anglijoje dar sykį stringa ir „Manchester United“, ir Londono „Chelsea. Abi ekipos žengia už pirmojo šešeto ribų ir kitą sezoną taip pat gali pasitikti su nauju treneriu.

Kuo aukštesnis lygis, tuo tinkamų kandidatų paminėtoms ekipoms bus vis mažiau. Vienas jų jau užtrenkė duris visiems pasiūlymams šį tarpsezonį.

Varžovams – jokių šansų

„Jį treniravo Pepas Guardiola Miuncheno „Bayern“ gretose, aš ir Carlo Ancelotti Madrido „Real“ klube ir Rafaelis Benitezas „Liverpool“ komandoje.

Jis buvo puikus futbolininkas, daug geresnis nei aš, ir jo tėvas taip pat dirbo treneriu. Viską sudėjus, jis turi galimybę tapti labai geru strategu“, - dar 2019-aisiais taip Xabi Alonso ateitį išpranašavo Jose Mourinho.