Pastarieji gali sulaukti svajonių debiuto prieš kažkurią iš pasaulio dešimtuke esančių rinktinių. Priminsime, kad lietuvių varžovais turnyre bus daugkartiniai pasaulio čempionai brazilai, didelį kokybinį šuolį pastaraisiais metais dėję prancūzai ir mūsų šaliai artimi ukrainiečiai.

Bilietus į visas turnyro rungtynes įsigyti galite paspaudę čia.

„Kvietimas buvo visiškai netikėtas, nes, visgi, man tai buvo pirmasis sezonas A lygoje. Aišku, pakvietimas į rinktinę suteikė papildomos motyvacijos. Reakcija i kvietimą buvo puiki, teko kelis kartus perskaityti kvietimą, kad įsitikinčiau, jog tai tiesa“, – sakė pastarąjį sezoną „ŠSPC-Radviliškiui“ atstovavęs E. Romanovas.

„Kvietimas, be abejo, labai malonus ir labai netikėtas. Tikriausiai, su „Bruklinu“ šiais metais nueitas fantastiškas žygis davė rezultatų ir buvau pastebėtas. Kai sužinojau, apsidžiaugiau, puoliau iš karto derintis su darbu (D. Karpavičius dirba Valstybės sienos apsaugos tarnyboje – red.), kad išleistų trumpų atostogų“, – E. Romanovui antrino kitas būsimas naujokas D. Karpavičius.

Abiem futbolininkams praėjęs futsal sezonas susiklostė skirtingai – D. Karpavičius su „Bruklinu“ pirmąkart istorijoje iškovojo bronzos medalius, E. Romanovas su „Radviliškiu“ savo pasirodymą baigė ketvirtfinalyje. Abu debiutantai sutinka, kad būsimo turnyro kovos nė iš tolo neprimins pasirodymų A lygoje.

„Skirtumas, žinoma, bus didelis, nes atvažiuoja pačio aukščiausio lygio rinktinės. Įdomu iš arti pamatyti tokias rinktines ir pabandyti su jomis pakovoti. Tikiuosi, kad šis pakvietimas nebus paskutinis. Rimčiau kalbant, tai norisi sunkiai dirbti, atiduoti visą save ir įrodyti, kad buvau vertas kvietimo.

Šiame turnyre pradėsime pasiruošimą artėjančiam Europos čempionatui, pažiūrėsime, kiek stipriai galime priešintis minėtoms rinktinėms. Tikiuosi, kad garbingai pasirodysime ir dar net nustebinsime.

Labai džiaugiuosi, kad galėsiu būti to dalimi, todėl mėgaujuosi kiekviena akimirka praleista ten, stengiuosi pasisemti kuo daugiau žinių iš senbuvių žaidėjų ir, žinoma, trenerių. Be abejo, vilioja ir būsimas Europos čempionatas, nes tai būtų svajonės išsipildymas“, – reziumavo D. Karpavičius.

„Mano lūkesčiai – įrodyti treneriui, kad esu vertas čia būti ir kad šis pakvietimas nebūtų paskutinis. Norisi kiek įmanoma labiau padėti komandai bei pelnyti įvartį. Iš komandos tikiuosi valios, kovos ir atsidavimo.

Toks iškvietimas man – motyvacijos ir pasitikėjimo savimi pliūpsnis, kuris, žiūrint į ateitį, tikrai bus naudingas. Europos čempionatas yra kiekvieno žaidėjo svajonė, toks šansas gali pasitaikyti labai retai, todėl noras būti to dalimi yra labai didelis“, – pasakojo E. Romanovas.

Iš viso būsimam turnyrui kvietimus į rinktinę gavo aštuonių A lygos klubui atstovai. Kaip įprasta, didžiausia dalis atstovauja „Kauno Žalgiriui“. E. Romanovas ir D. Karpavičius yra vieninteliai savo klubų delegatai.

„Jau pasaulio čempionatas buvo kosmosas, tačiau jame mums neteko sužaisti su tokio lygio varžovais. Dabar turime tokį šansą… Kaip žaidėjui, tai yra kažkas nerealaus. Bandysime pasirodyti kuo geriau ir kuo daugiau tokių rungtynių turėsime, tuo pasiruošimas Europos čempionatui mums bus palankesnis.

Nors varžovai ir labai stiprūs, mes jiems galime pasiūlyti kovą, atsidavimą. Visi esame po čempionato, tad fiziškumu tikrai nenusileisime, o taktiškai – klausysime, ko nori treneris ir bandysime tai išpildyti“, – sakė ilgametis rinktinės kapitonas Justinas Zagurskas.

„Nuotaikos pozityvios. Kiekvieną kartą, kai turi galimybę žaisti prieš geriausius, užverda kraujas. Mums svarbiausia patiems suprasti, kad galime žaisti prieš kiekvieną komandą, tad tikiuosi, kad sugebėsime parodyti tvirtą charakterį, sugebėsime atlikti trenerio planą, tuomet bus ir rezultatai.

O pats turnyras – neįkainojama patirtis kiekvienam žaidėjui“, – akcentavo VIP ekipai praėjusiame sezone atstovavęs Vladimiras Derendiajevas.

Kaupiamą patirtį pažymėjo ir geriausias praėjusių metų Lietuvos futsal žaidėjas Albertas Voskunovičius. Ilgametis rinktinės žaidėjas sako, kad raktas į sėkmingą Europos čempionatą – kovos su geriausiomis komandomis.

„Man asmeniškai pirmos emocijos nebuvo tokios vau. Anaiptol – jos buvo susijusios su tuo, kad pagaliau žaisime su stipriomis rinktinėmis. Atsimenu rungtynes su Portugalija – kad ir kaip buvo su ja sunku, bet supranti, kad tik su tokiais varžovais žaisdamas pats gali tobulėti. Jeigu norime kažką pasiekti Europos čempionate, visada turime žaisti su tokiomis rinktinėmis.

Taip, visi varžovai yra tarp dešimties geriausių pasaulyje, bet jiems nebus lengva su mumis. Pažadu, kad kovosime su visais, bandysime nenusileisti ir duosime rimtą kovą. Iki 2026-ųjų Europos čempionato dar turime laiko, todėl šiandien ne rezultatas, o sukaupta patirtis yra svarbiausia.

Aš tikrai tikiu, kad su komanda Europos čempionate galime pasiekti teigiamų rezultatų, todėl dabar turime treniruotis, žaisti su tokiomis rinktinėmis. Svarbiausia tikėti procesu. Visi esame užsivedę, norime visiems įrodyti, kad esame verti vietos čempionate“, – kalbėjo A. Voskunovičius.

Po pertraukos į Lietuvos futsal rinktinę sugrįžęs vyriausiasis treneris Dentinho taip pat ruošiasi pirmam savo iššūkiui.

„Labai apsidžiaugiau, kad mane pakvietė atgal. Lietuvoje gyvenu trejus metus, viską čia puikiai pažįstu, o dabar esu susitelkęs į didžiulį laukiantį iššūkį.

Federacija neabejotinai pasistengė, nes dalyvausime geriausiame įmanomame turnyre. Turėsime galimybę išbandyti jėgas su trimis komandomis, kurios priklauso pasaulio elitui. Tačiau mūsų planas ir yra mokytis žaidžiant su pačiais geriausiais.“, – sakė Dentinho.

Turnyro tvarkaraštis:

balandžio 13 d.
15:00 val. Lietuva – Ukraina;
18:30 val. Brazilija – Prancūzija;

balandžio 15 d.
17:00 val. Ukraina – Brazilija;
19:30 val. Prancūzija – Lietuva;

balandžio 16 d.
17:00 val. Ukraina – Prancūzija;
19:30 val. Lietuva – Brazilija;

Šaltinis
Temos
Lietuvos futbolo federacija (LFF)
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją