Ruošiasi vienu šuoliu įšokti ir į finalą

Kol įsiaudrinęs D. Valentino ir jo treneris emocingai teisinosi savo šalies žurnalistams, E. Petrauskas iš Londono olimpinio ringo žygiavo iškėlęs rankas į viršų.

„Jis – latvis ar lietuvis? Kaip tariamas jo vardas? Iš kur jis išdygo?“, – dar nesibaigus olimpiados ketvirtfinalio kovai, Lietuvos žurnalistus tribūnoje klausinėjo kitų šalių bokso specialistai.

Daugelis jų 20-metį šilutiškį išvydo pirmą kartą, bet tikrai įsidėmės ilgam.

Galingais smūgiais kelią į svorio kategorijos iki 60 kg. varžybų pusfinalį prasiskynęs E. Petrauskas kartu užsitikrino mažiausiai bronzos apdovanojimą, tačiau vien juo nežada pasitenkinti.

„Žinoma, suprantu, kad jau laimėjau medalį – tam tris dienas nusiteikinėjau. Bet bandysiu kovoti toliau ir eiti į finalą. Manau, viskas bus gerai“, – po pergalės 16:14 (6:5, 6:4, 4:5) švytėjo lietuvis.

„Sau pasakiau: jei mes šiandien laimėsime, būsime ir finale. Gavome adrenalino ir dabar žengti pirmyn bus dar lengviau“, – auklėtinio galimybėmis neabejojo ir E. Petrausko treneris Vadimas Bajevas.

Įžvelgė italų konspiraciją

E. Petrausko kova su aštuoneriais metais vyresniu varžovu veikiausiai būtų buvusi lengvesnė, jei ne keisti teisėjų sprendimai.

Kai lietuvis bombardavo italą taiklių smūgių kruša pirmame raunde, ringo teisėjas iš Maroko skyrė jam įspėjimą, vėliau analogišką nuobaudą pridėjo ir trečiame raunde. Įspėjimai E. Petrauskui kainavo 4 taškus, o dar vienas būtų reiškęs diskvalifikaciją.

„Gal teisėjas jautė man neapykantą, nes tikrai palaikė italą. Manau, antrasis įspėjimas buvo skirtas visai už nieką. Matėte, kaip jis elgėsi...“, – piktinosi boksininkas iš Lietuvos.

Dar keisčiau buvo skaičiuojami E. Petrausko pelnyti taškai. Teisėjas iš Kazachstano kovą pirmame raunde įvertino 11:2 lietuvio naudai, tuo tarpu britas pranašumą 6:5 skyrė vos nokdauno išvengusiam D. Valentino.

V. Bajevas buvo įsitikinęs, kad tai – ne sutapimas.

„Varžybų vyriausiasis teisėjas yra italas, ir tuo viskas pasakyta. Kaip specialistas žinau, kad, būdamas ringo teisėju, galėčiau bet ką padaryti, jei man būtų duotas nurodymas. O juk teisėjai turi reitingus, yra dar ir kiti dalykai...“, – nedviprasmiškai kalbėjo treneris.

Į kovą – iš pirties

Penktadienį olimpiados turnyro pusfinalyje E. Petrauskas surems pirštines su 27-erių Soonchulu Hanu iš Pietų Korėjos, kuris 16:13 (7:5, 6:4, 3:4) įveikė uzbeką Fazliddiną Gaibnazarovą.

Kaip besusiklostytų ši dvikova, E. Petrauskas jau pasiekė tai, ko Lietuvos boksininkams nebuvo pavyko padaryti 44 metus – nuo pat Meksiko olimpinių žaidynių, kuriose auksą pelnė Danas Pozniakas, sidabrą – Jonas Čepulis.

„Savo gyvenime dar neturėjau olimpinių medalių. Didelė garbė savo šaliai pelnyti apdovanojimą, – aukėtiniu didžiavosi V. Bajevas. – Bet ties tuo mes nežadame sustoti, sieksime dar aukštesnių tikslų, tauresnės spalvos apdovanojimo.“

Mike'ą Tysoną savo idealu laikantį E. Petrauską jis apibūdino kaip išskirtinį tiek savo fizinėmis galimybėmis, tiek psichologija.

„Tarp mano visų auklėtinių nemačiau tokio, kuris turėtų šitokią valią ir sugebėjimą klausyti. Jį tiesiog galima valdyti: kai boksuojasi, jis girdi visus mūsų nurodymus. O jei sportininką gal valdyti, su juo galima kalnus nuversti.

Be to, jis labai ištvermingas. Jau mėnuo kaip Evaldas turi kontroliuoti savo svorį. Įsivaizduokite, jis nuolat turi būti alkanas, po treniruotės sėdi pirtyje, o paskui lipa į ringą ir kaunasi“, – jaunuoju boksininku žavėjosi V. Bajevas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (686)