Tuo tarpu bronzos medalį laimėjęs boksininkas Evaldas Petrauskas apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžiumi.

Londono žaidynėse baidarių ir kanojų irklavimo rungtyje sidabro medalį iškovojusiam Jevgenijui Šuklinui įteikta Lietuvos Respublikos prezidento taurė. 2010 metais D. Grybauskaitė už nuopelnus sportui šį sportininką jau yra apdovanojusi Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi.

Prezidentūroje ketvirtadienį įvyko iškilminga valstybinių apdovanojimų įteikimo ceremonija.

„Esate tikri Lietuvos patriotai. Esate tie, kuriems Tėvynės garbė - tai ir asmeninė laimė. Londone skambant Lietuvos himnui ir kylant trispalvei, drauge su Jumis džiaugėsi visa Lietuva. Tai buvo pasididžiavimo savo šalimi akimirkos, dėl kurių verta gyventi ir aukotis. Jūs tapote brangūs ir artimi mums visiems. Visiems, kurie myli savo Tėvynę ir tiki ja, kur begyventų“, - apdovanojimų ceremonijoje kalbėjo šalies vadovė.

Prezidentė olimpiečiams palinkėjo laimės, sportinės sėkmės ir naujų rekordų. Valstybės vadovė taip pat padėkojo treneriams, gydytojams, šeimos nariams ir visiems sporto specialistams, palaikiusiems sportininkus.

Valstybiniai apdovanojimai taip pat buvo skirti Lietuvos sportininkus treniravusiems ir Londono olimpinėms varžyboms juos rengusiems treneriams.

Praėjusią savaitę šalies vadovė dekretu valstybinius apdovanojimus skyrė olimpinį auksą plaukimo varžybose laimėjusiai Rūtai Meilutytei ir imtynių rungtyje bronzą iškovojusiam Aleksandrui Kazakevčiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)