Lemiamame trečiame sete R. Berankis pirmavo 3:0, tačiau vėliau pralaimėjo 6 geimus iš eilės ir buvo priverstas pripažinti oponento pranašumą.

Už dalyvavimą varžybose lietuviui atiteko 10 ATP reitingo taškų ir 7115 JAV dolerių čekis.

Tai buvo jau antroji tenisininkų akistata ir abi jas laimėjo ispanas. R. Berankis su F. Lopezu kovojo praėjusių metų Vimbldono turnyre, kur antrajame pagrindinių varžybų rate mūsiškis pralaimėjo oponentui 5:7, 6:4, 3:6, 4:6. ATP reitinge tuomet lietuvis buvo 156-as, o F. Lopezas – 30-tas.

Dabar F. Lopezo antrame rate lauks akistata su 26-uoju pagal skirstymą turnyre Argentinos tenisininku 31-erių Juanu Ignacio Chela (ATP-28).

R. Berankio planuose – kelionė atgal į Europą ir, po pertraukos, turnyrai Ispanijoje.

Vyrų teniso varžybų JAV prizų fondą sudaro 4,5 mln. JAV dolerių. Vienetų turnyro nugalėtojui atiteks 1000 ATP reitingo taškų ir 611 tūkst. JAV dolerių čekis.

Mačo eiga

Jau pirmame geime paduodant F. Lopezui lietuvis pademonstravo varžovui ryžtą, kai atsilikdamas 0-40 panaikino deficitą ir turėjo breakpointą. Pranašumas pasvyravo tai į vieną, tai į kitą pusę, kol po 7 minučių įtemptos kovos R. Berankiui pavyko išsiveržti į priekį 1:0. Ispanijos tenisininkas vien per pirmą geimą triskart padarė dvigubas klaidas.

Per savo padavimą Lietuvos sportininkui sunkiai, tačiau pavyko padvigubinti persvarą – 2:0.

Vėliau sportininkai rinko taškus per savo padavimus, R. Berankis tvirtai saugojo įgytą pranašumą ir laimėjo pirmąjį setą rezultatu 6:4.

Paskutiniame geime lietuvis iš pradžių iššvaistė tris setpointus, vėliau net triskart suteikė oponentui pranašumą, tačiau galiausiai nusprendė nedrebinti savo aistruolių nervų, pralaužė ledus ir išplėšė pergalę sete.

Antrame sete F. Lopezas didino apsukas, per savo padavimą nesunkiai rinkdamas taškus ir nepalikdamas mūsiškiui galimybių perimti iniciatyvos. Tuo metu R. Berankio taikiklis kiek išsiderino ir pirmojo padavimo tikslumas krito iki 50 proc.

Tačiau sportininkai kovojo lygiai (1:1, 2:2), o penktajame geime lietuvis turėjo breakpointą. Vis dėlto ir čia R. Berankiui nepavyko išsiveržti į priekį – 2:3 F. Lopezo naudai.

Šeštame geime, paduodant Lietuvos tenisininkui, breakpointą turėjo ispanas, bet šįkart jau R. Berankis atsilaikė – 3:3.

Atkakliai ir lygiai kovodami tenisininkai nužygiavo iki seto pratęsimo (tiebreako) – 6:6. Deja, jame pranašesnis buvo F. Lopezas – 7:5.

Trečiame sete R. Berankis iškart čiupo jautį už ragų. Laimėjęs savo padavimą, lietuvis pasinaudojo varžovo klaidomis paduodant kamuoliuką ir spėriai padvigubino savo persvarą, o trečiame geime dar labiau atitrūko – 3:0.

Tačiau tuomet R. Berankis sustojo. Nemaloniu prieskoniu tapo jau penktasis geimas, kai R. Berankis pirmą kartą per visą mačą pralaimėjo savo padavimą ir leido F. Lopezui sušvelninti santykį sete iki 3:2. Kitame geime Lietuvos sportininkas turėjo breakpointą, bet jo neišnaudojo – 3:3.

Dar juodesni debesys virš mūsiškio galvos susitvenkė septintame geime, kurį jis paduodamas pralaimėjo „sausai“. Netrukus F. Lopezas pratęsė laimėtų geimų seriją iki 6 iš eilės ir eliminavo R. Berankį – 3:6.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją