Sausio pradžioje R.Berankis su treneriu dešimčiai dienų išvyks treniruotis į teniso akademiją Paryžiuje. Galbūt Prancūzijoje bus pasirašyta sutartis, padėsianti Lietuvos tenisininkui žengti į profesionalų sportą.

14-metis R.Berankis "Orange Bowl" turnyre nugalėjo septynis varžovus iš Meksikos, JAV, Argentinos, Didžiosios Britanijos ir Portugalijos. Finale pirmąja turnyro rakete buvęs lietuvis 6:4, 6:0 įveikė trečiąją varžybų raketę amerikietį Chase'ą Buchananą ir iškovojo sidabrinę taurę.

Pagrindiniame "Orange Bowl" berniukų iki 14 metų turnyre dalyvavo 128 tenisininkai iš 50 šalių. Atrankos varžybose kovojo 256 žaidėjai, iš kurių į pagrindinį turnyrą pateko 16.

Latvijos atstovas Peteris Vinogradovas pasiekė ketvirtfinalį.

Prieš tai Floridoje R.Berankis laimėjo "Eddie Herr" turnyrą ir pasiekė "Pince Cup" turnyro pusfinalį. Per viešnagę už Atlanto jaunasis Lietuvos tenisininkas iš 21 mačo pralaimėjo tik vieną.

R.Berankis, kuris daugiausiai laiko treniruojasi Šiauliuose, šiais metais iš 98 mačų pralaimėjo tik 11. Beje, Ričardas šiemet Italijoje laimėjo ir Europos jaunių (iki 14 metų) "Masters" turnyrą, kuriame dalyvavo aštuoni geriausi Senojo žemyno tenisininkai.

"Sezonas mums buvo labai sėkmingas. Tokio stabilumo Ričardui galima tik pavydėti", - spaudos konferencijoje naujienų agentūros ELTA konferencijų salėje antradienį sakė jaunojo tenisininko treneris Remigijus Balžekas. Šiaulietis prisipažino, kad nelabai tikėjęsis, jog jo auklėtiniui Floridoje pavyks taip gerai sužaisti. "Mačai buvo labai įtempti. Per tris turnyrus Ričardas sunešiojo net keturias poras sportbačių", - pažymėjo R.Balžekas.

"Tikrai nesitikėjau laimėti", - Eltai sakė R.Berankis. - "Tačiau viskas laikina - netrukus laukia nauji išbandymai". Tenisininkas sakė, kad dalyvavimas "Orange Bowl" turnyre jam davė labai daug patirties ir pasitikėjimo savimi.

"Ričardui pavyko įrodyti, kad jis stipriausias pasaulyje tarp keturiolikmečių. Šis laimėjimas labai svarbus. Tai - puiki jo karjeros pradžia", - teigė Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidentas Liutauras Radzevičius. Anot jo, svarbiausia, kad talentingasis tenisininkas jau pradėjo garsinti Lietuvą.

R.Berankį ir jo trenerį pasveikinęs Lietuvos teniso sąjungos (LTS) Garbės prezidentas Darius Mockus tenisininkui įteikė čekį, suteikiantį teisę "Teniso pasaulio" aikštyne Vilniuje žaisti tenisą nemokamai net 4 tūkst. valandų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją