Geriausiu trečiuoju mėginimu L. Andrijauskaitė nušoko 6,35 metro (vėjas +2,0 m/sek.) ir kvalifikacijoje liko 21-a tarp 24 klasifikuotų dalyvių. 25-a sportininkė – airė Kelly Proper – neatliko nė vieno sėkmingo šuolio.

Pirmuoju bandymu Lietuvos šuolininkė užfiksavo 5,51 m rezultatą (+0,4), antruoju – 6,31 m (+2,1).

Varžybų organizatoriai skelbė, kad L. Andrijauskaitės rezultatas – jos asmeninis rekordas, tačiau sportininkė Lietuvos čempionate dar neseniai, pučiant palankiam vėjui, nušoko ir 6,61 metro.

Vietą finale automatiškai garantavo ne menkesnis nei 6,65 metro rezultatas, kitaip reikėjo patekti tarp 12 geriausiai atrankoje pasirodžiusių sportininkių. Būtent tiek atlečių ir iškopė į lemiamą etapą.

Po varžybų šuolininkė į tolį gailėjosi, kad jai nepavyko išnaudoti savo galimybių. „Nesu patenkinta pasirodymu. Man nepatiko pirmasis šuolis (5 m 51 cm). Nežinau, kažko išsigandau... Būtų pirmas pasisekęs, manau ir kiti būtų geresni, - teigė pirmą kartą suaugusių čempionatuose dalyvavusi L. Andrijauskaitė. - Lyg ir tvirtai psichologiškai jaučiausi, tačiau šokti norėjosi toli, o nepavyko. Nežinau, kas buvo. Su psichologija man tikrai viskas gerai“.

Lina neslėpė, kad turėjo viltį patekti į finalą. „Ir nemažą viltį. Šokti toli norėjau, bet nesuprantu, kodėl nesigavo. Reikėjo tą garą nuleisti ir susitvarkyti. Dar reikia padirbėti, o galimybių kilti aukštyn tikrai yra daug“, - pripažino L. Andrijauskaitė.

Šuolių į tolį moterų atrankos varžybų rezultatai: (vieta, sportininkė, šalis, rezultatas)

1.Liudmila Kolčanova (Rusija)6,87 m
2.Naide Gomes (Portugalija)6,81 (asm. sez. rek.)
3.Anna Jagaciak (Lenkija)6,74 (asm. rek.)
4.Ineta Radevica (Latvija)6,72
5.Viktorija Rybalko (Ukraina)6,72
6.Jana Veldakova (Slovakija)6,69
7.Margrethe Renstrom (Norvegija)6,68 (šalies rek.)
8.Renata Medgyesova (Slovakija)6,66
9.Nastassia Mirončyk (Baltarusija)6,66
10.Olga Kučerenko (Rusija)6,65
11.Ivana Spanovič (Serbija)6,63
12.Carolina Kluft (Švedija)6,62 (asm. sez. rek.)
....
21.Lina Andrijauskaitė (Lietuva)6,35 (asm. rek.)
...
24.Rebecca Camilleri (Malta)5,93

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją