Lietuvos atvirojo smiginio čempionato asmeninėje rungtyje savaitgalį dalyvavo 88 vyrai ir 29 moterys iš 10 šalių. Kaip ir lietuviams, neblogai sekėsi ir norvegams, kurių žaidėjas Stigas Jarle Knudsenas tik finale 4:6 nusileido Baltijos šalių, o dabar ir pasaulio reitingo vienam iš lyderių A. Čipliui.

A. Čiplys pusfinalyje labai gražioje ir atkaklioje kovoje rezultatu 5:4 įveikė kylančią Latvijos smiginio žvaidždę jaunąjį Madarą Razmą. Latvis buvo išsiveržęs į priekį net 4:0, bet A. Čiplys rezultatą išlygino ir užtikrintai laimėjo lemiamą legą.

„Euforija. Norėjau laimėti, nes buvau paskaičiavęs, kiek sėkmės atveju pakilsiu pasaulio reitinge. Į varžybas važiavau su ta mintimi, kad galiu padaryti neįtikėtiną dalyką - pakliūti į WDF dešimtuką“, - sakė A. Čiplys.

Trečiąją vietą su M. Razma daug kam netikėtai pasidalino Dainius Ivanavičius, savo kaip žaidėjo biografijoje turintis Lietuvos čempiono titulą, bet pastaruoju metu jį lydėjo nesėkmės.

„Treniruojuosi vienas Panevėžyje. Pakeitus darbą ir gyvenamą vietą – mažiau galimybių dalyvauti varžybose. Kiekvieną dieną stengiuosi valandą po darbo pamėtyti į taikinį, o savaitgaliais tam randu ir daugiau laiko. Labai gerai ėjo žaidimas. Pusfinalyje pavargau“, – pasakojo D. Ivanavičius.

Moterų grupės nugalėtoja paaiškėjo tik lemiamame lege. Jonavietė Rytė Banaitienė buvo tik per žingsnį nuo pergalės pirmaudama 3:2, bet labai lygioje kovoje turėjo pripažinti kitos jonavietės Erikos Bagdonavičienės pergalę.

„Kažkas fantastiško! Nesitikėjau! Taip gerai ėjo taškai! Buvo mano diena. Neįtikėtina buvo, kad pusfinalyje 0:2 pralošdama prieš Anglijos atstovę pasivijau ir laimėjau“, – džiaugėsi E. Bagdonavičienė.

„Su Erika pastoviai tenka žaisti ir paskutinius tris kartus pralošiau. Dėl to buvo sunku“, - dalijosi įspūdžiais R. Banaitienė.

Rezultatai:

Vyrai

1. Arūnas Čiplys (Lietuva)
2. Stig Jarle Knudsen (Norvegija)
3. Dainius Ivanavičius (Lietuva)
3. Madars Razma (Latvija)
5. Tomas Šakys (Lietuva), Darius Labanauskas (Lietuva), Viachaslau Talkachou (Baltarusija), Mindaugas Skarbalius (Lietuva).

Moterys

1. Erika Bagdonavičienė (Lietuva)
2. Rytė Banaitienė (Lietuva)
3. Jane Shearing (Anglija)
3. Renata Vaikutienė (Lietuva)
5. Maret Liiri (Suomija), Vita Grebska (Latvija), Katsiaryna Hardzeyeva (Baltarusija), Avelina Lace (Latvija).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją