„Mes dėkojame Linui už jo indėlį ir linkime viso ko geriausio“, - atsisveikinimo žodžius lietuviui ištarė „Raptors“ prezidentas ir generalinis vadybininkas Masai Ujiri, kurio komandoje liko tik vienas lietuvis - aukštaūgis Jonas Valančiūnas.

Dabar L. Kleizai kontraktą gali pasiūlyti bet kuri NBA ekipa, kurios neslegia algų kepurė. Tokiu atveju, „Raptors“ klubui (priklausomai nuo naujojo kontrakto finansinių sąlygų) būtų kompensuota dalis iš 4,6 mln. JAV dolerių, kuriuos kanadiečiai yra skolingi L. Kleizai.

Jei to neįvyks, L. Kleiza taps laisvuoju agentu ir galės dairytis pasiūlymų Europoje ar kur kitur.

2010 m. su „Raptors“ klubu ketverių metų 18,8 mln. JAV dolerių vertės sutartį pasirašęs L. Kleiza per paskutinius tris sezonus iš viso sužaidė tik 108-erias rungtynes

Praėjusiais metais mūsiškis per susitikimą vidutiniškai rinkdavo po 7,4 taško, atkovodavo po 2,6 atšokusio kamuolio, o krepšį atakavo 33 proc. taiklumu.

L. Kleiza - ne vienintelis NBA žaidėjas, kuriam šį tarpsezonį buvo pritaikyta amnestijos taisyklė: toks pats likimas ištiko ir Milvokio „Bucks“ puolėją Drew Goodeną, Los Andželo „Lakers“ gynybos specialistą Mettą World Peace, Majamio „Heat“ snaiperį Mike'ą Millerį ir Šarlotės „Bobcats“ aukštaūgį Tyrusą Thomasą.

Pats L. Kleiza šiuo metu su Lietuvos rinktine Palangoje ruošiasi Europos čempionatui ir teigia, kad jo ateitis – neaiški. Pasak spaudos, lietuvį savo gretose norėtų matyti Rusijos pasididžiavimas Maskvos CSKA, be to susidomėjimą puolėjo reiškia ir Eurolygoje rungtyniausianti Turkijos čempionė Stambulo „Galatasaray“.

Primename, kad į NBA lygą L. Kleiza pateko 2005 metais, kai jį naujokų biržoje 27-tu numeriu pasirinko Denverio „Nuggets“ klubas.

2008 metais L. Kleiza rungtynėse su Jutos „Jazz“ ekipa (120:109) pelnė net 41 tašką.

Kiek anksčiau šį tarpsezonį „Raptors“ komanda išmainė vieną savo lyderių italą Andreą Bargnanį į du Niujorko „Knicks“ žaidėjus - Marcusą Camby ir Steve'ą Novaką - bei 2016 metų naujokų biržos pirmojo rato šaukimą.
Linas Kleiza šaldo kojas

L. Kleiza „Raptors“ sprendimą sužinojo naktį iš antradienio į trečiadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (260)