Iš viso universiadoje dalyvaus 91 Lietuvos sportininkas. Daugiausiai – 33 sportininkai yra iš Vilniaus, 30 – iš Kauno, 13 – iš Klaipėdos.

Gausiausiai į universiadą vyksta Mykolo Romerio univesiteto (MRU) sportininkų – 21. 17 atletų deleguoja Lietuvos sporto universitetas (LSU), Klaipėdos universitetas – 13.

„Tikiu, kad medalių bus. Laikas parodys, kiek. Mes dėjome dideles pastangas, kad suburtume pajėgiausius studentus, pačius geriausius trenerius. Sunkiai sunkiai, bet mums pavyko. Ko gero, ši delegacija bus pati didžiausia per visą istoriją. Gal kiti priekaištaus, kad delegacija dar didesnė, nei olimpinėse žaidynėse. Tačiau mes vadovaujamės piramidės principu – universiada yra žemiau, nei olimpinės žaidynės, o pagrindas turi būti tvirtas“, - teigė Lietuvos studentų sporto asociacijos prezidentas Česlovas Garbaliauskas.

Tuo metu vieni sportininkai apie savo galimybes kalbėjo drąsiai, kiti – kiek atsargiau.

„Važiuoju kaip visada – aukso. Čia mano pirmas ir paskutinis šansas laimėti medalį, nes tik dabar į universiados programą įtraukė mūsų sporto šaką. Man jau 27-eri ir tai mano paskutinė galimybė kažką laimėti. Aišku, norisi aukso. Aš jo niekam lengvai neatiduosiu, dabar esu geroje formoje. Dirbame, viskas vyksta pagal planą. Manau, kad turiu visas galimybes“, - kalbėjo Londono olimpinių žaidynių vicečempionas irkluotojas Jevgenijus Šuklinas.

„Stengsiuosi padaryti viską, ką galiu. Formą, galima sakyti, turėčiau pasiekti aukštesnę. Žiūrėsime, kaip leis oro sąlygos, tačiau tikrai padarysiu viską, ką galiu. Vieną kartą buvau universiadoje ir labai nedaug trūko iki medalio, todėl klaidų stengsiuosi nekartoti. Yra konkurencija, reiks pakovoti, bet ne kiekvieną dieną visi gerai jaučiasi. Apskritai apie tai daug negalvoju. Jei padarysiu viską, kaip esu pasiruošęs, manau tikrai bus geriau, nei praėjusioje universiadoje“, - kalbėjo šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys.

„Tikslas kaip visada – parodyti viską, ką galiu geriausio. Jei gerai pasirodysiu tai ir įgyvendinsiu visus planus. Kalbant apie sportinę formą tai galiu pasakyti, kad dar po truputį įsivažiuoju, dar tik sezono pradžia“, - teigė jau ketvirtoje universiadoje dalyvausianti šuolininkė per barjerus Sonata Tamošaitytė.

„Tikslai, aišku, yra patys aukščiausi. Tai - užimti aukščiausią vietą ir pasiekti kuo geresnį rezultatą. Šiaip judu link geros sportinės formos ir viskas puiku. Daug apie varžoves negalvoju ir nenoriu tokiomis mintimis apkrauti sau galvos. Ateisime prie starto ir matysime“, - DELFI teigė bėgikė Eglė Balčiūnaitė.

„Mane tenkins ne vieta, o pasiektas rezultatas. Tikslas yra kuo geresnis rezultatas, o varžovai stipresni ir nieko nepadarysi. Svarbiausia parodyti, ką galiu. Norėčiau pademonstruoti rezultatą, kuris būtų artimas geriausiam asmeniniui pasiekimui. Prieš dvejus metus pavyko pasiekti 10,14 sek. rezultatą. Jei nepavyks pasiekti panašaus rezultato – būsiu nusivylęs. Jei rezultatas bus artimas 10,14 sek. tai žinosiu, kad padariau viską, ką galiu“, - DELFI teigė Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU) doktorantūroje studijuojantis sprinteris Rytis Sakalauskas.

Universiada Kazanėje vyks liepos 6-17 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)