Nacionalinėje rinktinėje jau debiutavęs vartininkas Jesse Joronenas priklauso Londono „Fulham“ ekipai, gynėjas Thomas Lamas trečią sezoną atstovauja Alkmaro AZ klubui Olandijoje.

Airių kilmės Danielis O'Shaughnessy, kurio įvartis pirmose tarpusavio rungtynėse Suomijoje paskutinę minutę išplėšė lygiąsias 2:2, šią vasarą pasirašė sutartį su Prancūzijos antro diviziono ekipa „Metz". Įdomu tai, kad rinktinėje žaidžia ir kitas O'Shaughnessy - Patrickas.

Suomių rinktinėje ir daugiau emigrantų - Moshtaghas Yaghoubi yra kilęs iš Afganistano, gynėjas Felipe Aspegrenas iš Kolumbijos, o puolėjas Kastriotas Kastrati turi albaniško kraujo.

Antrose savo rungtynėse Suomijos U-21 rinktinė Velse nugalėjo šios šalies komandą net 5:1. Po vieną įvartį pelnė M. Yaghoubi ir K. Kastrati, o triskart pasižymėjo Timas Vayrynenas. 20 metų Espo „Honka“ komandos puolėjas šį sezoną jau yra rinktas tarp geriausių Suomijos čempionate, o rezultatyviausiųjų sąraše patenka į pirmą penketą.

Europos U-21 čempionato atrankos rungtynės Lietuva-Suomija vyks rugsėjo 5 d. 19.00 Vilniuje, Lietuvos futbolo federacijos stadione.

Jų vaizdo transliaciją galite tiesiogiai stebėti per DELFI.

Suomijos U-21 rinktinės sudėtis rungtynėms su Lietuva:

Vartininkai:

Jesse Joronen (Londono „Fulham“, Anglija)
Walter Viitala (Espo „Honka“)

Gynėjai:

Felipe Aspegren (Turku „Inter“)
Dani Hatakka (Espo „Honka“)
Thomas Lam (Alkmaro AZ, Olandija)
Daniel O'Shaughnessy (FC „Metz“, Prancūzija)
Patrick O'Shaughnessy (Kouvolos MYPA)
Markus Heimonen (Espo „Honka“)

Saugai:

Robin Lod (Helsinkio HJK)
Moshtagh Yaghoubi (Espo „Honka“)
Aleksi Paananen (Kuopijo KuPS)
Loorents Hertsi (FC „Lahti“)
Antti Mäkijärvi (Espo „Honka“)
Patrick Aaltonen (Espo „Honka“)
Kevin Peth (Jakobstado „Jaro“)

Puolėjai:

Tim Vayrynen (Espo „Honka“)
Nikolai Alho (Helsinkio HJK)
Kastriot Kastrati (Espo „Honka“)

Pirmos atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Lietuva32105:37
2.Suomija21107:34
3.Velsas21012:53
4.Moldova21013:13
5.Anglija00000:00
6.San Marinas30031:60

Iš viso kvalifikaciniame etape dalyvauja 52 į dešimt atrankos grupių suskirstytų Senojo žemyno jaunimo rinktinių. Į atkrintamas varžybas pateks visų dešimties grupių nugalėtojos ir keturios geriausios antras vietas užėmusios komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją