Europos migracijos ir prieglobsčio tarnybų futbolo turnyre Migracijos valdybos komanda, atstovaujanti Vilniaus apskrities policijai, dalyvavo penktą kartą.

Laimėtojų vardą pelnė trečią kartą. Pirmu bandymu 2009 metais Bulgarijoje vykusiame turnyre pelnė trečią vietą, 11-ame turnyre Olandijoje – antrą, o visuose paskesniuose turnyruose iškovojo pirmas vietas.

Migracijos valdybos futbolo komandos iškovota taurė

Keturioliktame turnyre dalyvavo aštuoniolikos Europos valstybių futbolo komandos. Kai kurioms šalims atstovavo po keletą mišrių komandų. Lietuva – vienintelė pogrupyje rungtyniavo su dar devyniomis komandomis. Pirmas susitikimas – su Norvegijos komanda – buvo įtemptas, tačiau lietuviai laimėjo 2:0.

Anot komandos kapitonės Editos Prilepskienės, stipriausios ekipos įvaizdis juos lydėjo nuo pat turnyro atidarymo pradžios – tokį įspūdį apie lietuvius priešininkai buvo susidarę iš ankstesnių metų susitikimų.

Šių metų turnyrą lietuviai pradėjo ne tik be pralaimėjimų, bet ir be praleistų įvarčių. Žaidėjai nenusileido net olandų komandai, turėjusiai stiprų vartininką ir dirbtinai tempusiai kėlinių laiką, kad, esant lygiosioms, galėtų atsigriebti baudiniais.

Laimėjimas prieš Olandiją atvėrė kelią į finalą kovai dėl pirmos vietos. Rungtynes su šveicarais, kurie pirmu ir vieninteliu turnyre įvarčiu paženklino lietuvių vartus, rezultatu 7:1 laimėjo Migracijos valdybos komanda.

Migracijos valdybos futbolo komanda

Trečia pergalė tokio lygio futbolo turnyre, Migracijos valdybos viršininko ir futbolo žaidimo kolektyve iniciatoriaus Gintaro Bagužio žodžiais, yra nuoseklių treniruočių, didelio darbo, atsakingumo ir vieningumo ženklas.

„Net nežinau, kas iš tikrųjų yra maloniau – tai, kad prasidėjus turnyrui mus vertina kaip stiprius priešininkus, ar tai, kad turnyrus baigiame čempionais. Smagu matyti savo sukurtos komandos progresą ir besikeičiantį priešininkų požiūrį. Be abejo, tokie turnyrai suteikia ir daugiau malonių akimirkų, pavyzdžiui, jie – puiki proga susitikti su kolegomis užsieniečiais, atviriau pabendrauti ir pasidalyti darbo patirtimi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)