Vienintelio įvarčio autorius - Timas Vayrynenas, pasižymėjęs 53 min.

Rungtynių eiga:

Darniai prieš rungtynes Lietuvos himną sugiedoję futbolininkai turėjo ne vieną progą pasižymėti ir spaudė suomius iki pat finalinio teisėjo švilpuko, tačiau pelnyti įvarčio nesugebėjo.

Pirmajame kėlinyje nė viena iš komandų neįgijo apčiuopamos žaidybinės persvaros. Pradžioje kiek geriau atrodę suomiai turėjo keletą gerų progų, bet lietuvius gelbėjo patikimai rungtyniavęs vartų sargas Tomas Švedkauskas. Vėliau įsižaidė ir lietuviai – kėlinio viduryje įvarčio galva vos nepelnė komandos kapitonas Ovidijus Verbickas. Daugiau pavojingų progų nei lietuviai nei suomiai nesukūrė ir po pirmųjų 45 minučių rezultatas buvo lygus – 0:0.

Antrajame kėlinyje iniciatyvą iš karto perėmė svečiai. Neilgai trukus krito ir pirmasis įvartis – 53 min. pasižymėjo Suomijos rinktinės puolėjas Timas Vayrynenas. Suomiai turėjo dar porą galimybių pelnyti įvartį, tačiau mūsiškius lydėjo sėkmė. Vėliau lietuviai perėmė kontrolę ir šturmavo varžovų vartus, siekdami išlyginti rezultatą. Itin pavojingai 86 minutę smūgiavo tik po keitimo pasirodęs Gratas Sirgėdas, kamuolį pasiuntęs tiesiai į vartų kampą. Šį kartą puikiai sužaidė suomių vartininkas Jesse Joronenas. G. Sirgėdas išliko aktyvus iki pat rungtynių pabaigos ir buvo arti įvarčio jau per paskutinę pridėto laiko minutę.

Komenatarai

Po rungtynių vyriausiasis rinktinės treneris Arminas Narbekovas teigė, kad lietuviai buvo verti lygiųjų, tačiau įsivėlimas į suomių primestą žaidimą ir vaikiškos klaidos neleido pagalvoti apie pergalę.

„Žaidė dvi lygiavertės komandos. Pirmajame kėlinyje jie mus labai spaudė, ypač per kairįjį kraštą. Mano nuomone, lygiosios būtų teisingas rezultatas. Antrajame kėlinyje žaidimas tapo kietas, su daug pražangų, įsivėlemė į jų žaidimą ir pralaimėjome. Ne tiek kamuolio ieškojome, kiek vėlėmės į tas dvikovas. Įvartį prasileidome vaikišką, galima sakyti trys suomiai apžaidė visą saugų ir gynėjų liniją.. Taip pat patys neišnaudojome turėtų persvarų puolime“, – apmaudų pralaimėjimą komentavo A. Narbekovas.

Tuo metu vyriausias Suomijos rinktinės treneris Mika Laurikainenas džiaugėsi pergale ir geru žaidimu antroje rungtynių pusėje, tačiau pripažino, kad atlaikyti lietuvių šturmą varžybų pabaigoje buvo sudėtinga. Nepaisant to, jis tikino, kad suomiai sužaidė geriausias rungtynes atrankoje į 2015 m. Europos čempionatą.

Primename, kad prieš tai Lietuvos U-21 rinktinė atrankoje į 2015 metų Europos jaunimo čempionatą sužaidė trejas rungtynes – dukart (2:1 ir 1:0) įveikė San Mariną ir kartą sužaidė lygiosiomis su suomiais (2:2).

Su septyniais taškais lietuviai I-os atrankos grupėje kol kas užima antrą vietą.

Kitą mačą lietuviai žais spalio 11 dieną svečiuose su Anglijos futbolininkais.

I-os atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Suomija32108:37
2.Lietuva42205:47
3.Velsas21012:53
4.Moldova21013:13
5.Anglija00000:00
6.San Marinas30031:60

Iš viso kvalifikaciniame etape dalyvauja 52 į dešimt atrankos grupių suskirstytų Senojo žemyno jaunimo rinktinių. Į atkrintamas varžybas pateks visų dešimties grupių nugalėtojos ir keturios geriausios antras vietas užėmusios komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)