Tokios žinios pasiekė „Žalgirio“ fanus. Tai DELFI patvirtino ultrų lyderis Ingvaras Butautas. Tuo tarpu verslūs vilniečiai jau siūlo pagalbą lenkų sirgaliams, kurie be lietuviškų dokumentų negalės įsigyti bilietų į ketvirtadienio mačą.

Supyko dėl 250 bilietų

Anot I. Butauto, „Wiara Lecha“ reiškia atvirą nepasitenkinimą tuo, jog „Lech“ gerbėjams LFF stadione skirta tik 250 bilietų. Dėl tokio bilietų kiekio lenkai nutarė oficialiai neprisidėti prie sirgalių kelionės į Vilnių organizavimo.

„Pas juos yra aiškus pareiškimas, kad fanklubas nesugeba išdalinti tiek mažai bilietų ir dėl to atsisako juos dalinti, neatsako už saugumą“, - DELFI teigė I. Butautas.

Pasak jo, „Lech“ gerbėjai ruošiasi ir tokiam scenarijui, kuriame į „Vėtros“ stadioną jie nebus įleisti. Esą „Lech“ fanų forumuose matyti, kad lenkai tokiu atveju ketina apgulti stadiono prieigas.

Apie tai, jog „Wiara Lecha“ atsisako kelionės į Vilnių koordinavimų, jau skelbia ir Lenkijos žiniasklaida.

Jei prasidės muštynės, vilniečiai nesitrauks

Paklaustas, ar laukia svečių iš Lenkijos, „ultrų“ lyderis buvo lakoniškas: „Laukiame ar nelaukiame – jie vis tiek atvyks“.

Kiek „Lech“ sirgalių atvyks į sostinę, anot jo, neprognozuojama. Tačiau lenkai esą tikisi sostinę užgriūti gausiai – daugiau nei 2 tūkst. žmonių. „Jų nori būti per du tūkstančius, jiems duodama bilietų – 250. Kiek jų bus, neaišku“, - konstatavo pašnekovas.

Sostinės policija lenkų antplūdžiui ruošia gausias pajėgas, o taktikos, saugumo sumetimais, neatskleidžia. Vis dėlto I. Butautas neslepia, jog jeigu „Lech“ sirgaliai velsis į konfliktus su „Žalgirio“ ultromis, vilniečiai skolingi neliks.

„Jeigu provokuos, jeigu užpuls ar dar kažką – kodėl mums neįsivelti į muštynes? Galite nors vieną logišką argumentą pasakyti? (...) Mes irgi turim savigarbą“, - sakė ultrų lyderis.

Vilniaus policija su „Žalgirio“ ultromis dėl ketvirtadienio rungtynių esą nekontaktavo. „Man atrodo, kad mes policijai rūpime mažiausiai. Pas juos yra didesnių problemų negu mes“, - nusijuokė I. Butautas.

Ankstesnėse UEFA Europos lygos kvalifikacinėse rungtynėse „Žalgirį“ palaikė tūkstantinės minios. Lojaliausių klubo fanų, vadinamųjų „Pietų IV“ ultrų, mače su armėnų „Piunik“ buvo daugiau kaip 160, o kai Vilniuje viešėjo airių „St. Patrick's Athletic“ – daugiau nei 180. Kiek „Pietų IV“ ultrų atvyks palaikyti savo komandos ketvirtadienį, I. Butautas neprognozavo.

Vilniečiai neria į bilietų perpardavinėjimo verslą

Žinia apie ribotą bilietų kiekį „Lech“ fanams žaibiškai sužadino kai kurių vilniečių verslumo gyslelę. Oficialiame „Lech“ profilyje socialiniame tinkle „Facebook“ jau pasirodė vilniečių pasiūlymai parūpinti bilietų į LFF stadioną.

Vilniečiai „Lech“ fanams pasiūlymus teikia anglų ir lenkų kalbomis
Vilniečiai „Lech“ fanams pasiūlymus teikia anglų ir lenkų kalbomis.

„Lech“ fanai gaus tik 250 bilietų, likę bus parduodami tik lietuviams. Taigi aš jums galiu gauti bilietų“, - anglų kalba surašytame „skelbime“ siūlosi vienas vilnietis.

Kitas sostinės gyventojas pagalbą siūlo rišlia lenkų kalba. „Galiu padėti įsigyti bilietų į rungtynes Vilniuje, kiek žinau, perkant bilietus nebus galima mokėti užsienietiška kortele, bilietai lenkų sirgaliams į kitus sektorius bus parduodami tik po 4 vienetus“, - rašo būsimasis tarpininkas. Jis taip pat ragina „Lech“ fanus paskubėti ir į Vilnių keliauti trečiadienį, mat ketvirtadienį Lietuvos-Lenkijos pasienyje lauks pareigūnų patikros punktai.

„Žalgiris“ siūlė daugiau bilietų

VMFD „Žalgirio“ vykdančioji direktorė Vilma Venslovaitienė DELFI teigė negirdėjusi apie „Wiara Lecha“ rengiamą boikotą. Vilniaus klubo vadovės nuomone, fanklubas negali kratytis atsakomybės už „Lech“ gerbėjų veiksmus.

„Už sirgalių elgesį neprisiimti atsakomybės yra tiesiog neįmanoma. Tą labai aiškiai reglamentuoja UEFA taisyklės ir visa kita“, - sakė V. Venslovaitienė. Pasak jos, jokių oficialių žinių iš „Lech“ klubo šia tema kol kas negauta.

Anot pašnekovės, „Žalgiris“ lenkams siūlė daugiau vietų LFF stadione, tačiau atsako kol kas nesulaukė.

„Mes jiems siūlėme dar daugiau negu mes turėjome galimybę. (...) Suprantu jų norą ir jų realų poreikį turėti daugiau vietų. Bet gyvenimas diktuoja savo žaidimo taisykles. Mes net siūlėme 300 bilietų. Nežinau, ar jie nesutiko. Neturiu galutinės informacijos. Bet mūsų pasiūlymas buvo ar sekmadienį, ar pirmadienį paskelbtas“, - tęsė V. Venslovaitienė.

„Žalgirio“ vadovės teigimu, galimybes riboja LFF stadiono dydis.

„Kiek galime bilietų duoti, tiek suteikiame. Žiūrime galimybes: jeigu galime daugiau, duodame daugiau. Laukiame jų visų futbolo šventėje. Mes neturime tokio stadiono, kokį turi Poznanės „Lech“. Pas mus tiktai 4800 vietų. Mes nekalti, kad mūsų stadionas – tiktai ketvirtadalis jų stadiono. Reikšti kažkokį nepasitenkinimą, kai mes atvirai ieškome galimybių kažką daugiau padaryti... Aš neturiu daugiau ką pakomentuoti. Iš mūsų pusės yra labai teigiamas nusiteikimas. Mes jų visų laukiame, laukiame futbolo šventės Vilniuje“, - reziumavo V. Venslovaitienė.

Oficialu: „Lech“ komanda ir fanklubas neprisiima atsakomybės dėl fanų

Antradienį popiet „Lech“ klubo svetainėje oficialiai paskelbta, kad nei pats futbolo klubas, nei fanų organizacija „Wiara Lecha“ nesiima koordinuoti sirgalių kelionės į Vilnių. Dėl to „Lech“ kaltina „Žalgirio“ iškeltus reikalavimus.

„Poznanės „Lech“ neplatins bilietų į ketvirtadienio rungtynes „Žalgiris“-Lech“, kuriuos turėjo gauti platinimo sirgaliams tikslams. 300 bilietų būtų atkeliavę per vėlai, kad būtų galima įvykdyti Vilniaus „Žalgirio“ iškeltas bilietų platinimo sirgaliams sąlygas. Dėl tos pačios priežasties „Wiara Lecha“ atsisakė koordinuoti organizuotos sirgalių grupės išvyką. Taigi Vilniuje nebus organizuoto „Lech“ sirgalių atvykimo“, - praneša Poznanės klubas.

Lenkų futbolo komanda apeliuoja į visas puses – tiek į sirgalius, tiek į teisėsaugą – prašydama vengti smurto.

„Atsižvelgiant į tai, kad Vilnius yra palyginti arti Poznanės, apeliuojame į Lietuvos administracijos atstovus, saugumo tarnybas ir visus sirgalius, kurie jau įsigijo bilietus (...), kad būtų vengiama galimų incidentų. (...) Poznanės „Lech“ sirgaliai yra žinomi visoje Europoje dėl savo stipraus prisirišimo prie klubo spalvų ir ištikimo komandos palaikymo. Nepaisant nuogąstavimų, kurie lydėjo fanų kelionėms į, pvz., Prahą, Briugę ar Mančesterį, sirgalių elgesys šiose vietose Europoje sukūrė pozityvų „Lech“, jo gerbėjų ir Poznanės įvaizdį“, - rašoma „Lech“ pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (467)