Oficialiai kol kas nepatvirtinta, kad „Ferrari“ svarsto galimybę pateikti skundą Tarptautinei automobilių federacijai ir „Formulei-1“ dėl galimo neteisėto S. Vettelio lenkimo Brazilijos GP etape. Visgi F. Alonso fanai aktyviai gvildena šią temą ir ragina įrodyti, jog „Red Bull“ pilotas neteisėtai tapo pasaulio čempionu.

Ispanijos žiniasklaidoje rašoma, kad „Ferrari“ netrukus turėtų nuspręsti ar žengti šį žingsnį.

Tai įneštų dar daugiau dramos ir taip dramatiškame šio sezono „Formulės-1“ finiše. Juolab, kad visas pasaulis dar išgyvena emocijas po paskutinio „Formulės-1” etapo, kurį laimėjo Jasonas Buttonas („McLaren“), o F. Alonso finišavo antras. S. Vetteliui užteko finišuoti šeštoje pozicijoje, kad iškovotų pasaulio čempiono titulą.

Viskas gali pasikeisti dėl kamerų užfiksuoto epizodo, kuriame „Red Bull“ pilotas ketvirtame rate padarė neleistiną manevrą. Vokietis aplenkė Danielį Ricciardo dar nesulaukęs žalios vėliavos, suteikiančios galimybę lenkti.

Vaizdo įraše galima stebėti vaizdą iš S. Vettelio automobilio, kuriame matoma, kaip keičiasi žalia bei geltona vėliavos. S. Vettelio lenkimo manevro metu dega geltona šviesa. Tik pabaigus lenkimą, užsidega žalia. Tai reiškia, kad manevras yra neleistinas ir už tai vokietis turėjo gauti 20 sekundžių baudą. Tokiu atveju, „Red Bull“ pilotas Brazilijos lenktynėse nukristų į aštuntą poziciją, po Michaelio Schumacherio. To pakaktų F. Alonso iškovoti čempiono titulą.

Varžybų arbitrų nepastebėtas (arba ignoruotas) galimas pažeidimas gali lemti čempionato baigtį. „Ferrari“ skundą gali pateikti iki lapkričio 30 dienos.

Pats F. Alonso savo „Twitter“ profilyje šią situaciją komentavo taip: „aš neturiu savo stebuklų. Aš stebuklus darau teisingais įstatymais“.