„Žalgirio“ atstovai teigia, kad klubo demonstruojami rezultatai tenkino ekipos savininką Vladimirą Romanovą, tačiau pati žaidimo kokybė – ne.

Antradienį į vakarinę treniruotę susirinkę Kauno klubo žaidėjai stratego jau nebesutiko.

51-erių A. Petrovičius komandą treniravo nuo šio sezono pradžios. Lietuvos krepšinio lygoje „Žalgiris“ laimėjo visus 9 mačus, o Eurolygos turnyre serbo vadovaujami kauniečiai per 8 rungtynes iškovojo 5 pergales ir A grupėje užima antrą vietą bei realiai pretenduoja patekti į TOP-16 etapą.

VTB Vieningosios lygos turnyre „Žalgiris“ be kluptelėjimų žengė iki šio šeštadienio, kai Mariupolyje 63:75 pralaimėjo Rolando Jaručio treniruojamai Ukrainos čempionei „Azovmaš“ komandai.

Ne vienus metus „Žalgiriui“ atidavęs R. Grigas klubo sporto direktoriumi buvo paskirtas lapkričio pabaigoje. Anksčiau 48-erių krepšinio specialistas vyriausiuoju Kauno komandos treneriu dirbo nuo 2006 metų gruodžio iki 2008 m. spalio vidurio, taip pat treniravo jaunimo ekipas.

Anot P. Motiejūno, A. Petrovičiaus asistentas Oliveris Kostičius lieka komandoje.

R.Grigas: viskas juda pirmyn

„Man viskas taip pat netikėta kaip ir jums, kaip ir krepšininkams. Mano pareigos – sporto direktorius, ir aš turiu imtis trenerio darbo, kol bus paskirtas kažkas kitas. Man niekas nieko neaiškino. Buvo pasakyta ruoštis su komanda trečiadienio varžyboms ir vadovauti komandai. Daugiau nieko negaliu komentuoti, nes nieko nežinau“, – antradienio vakarą sakė R. Grigas.

Naujasis „Žalgirio“ strategas teigė, kad dabar visos jo mintys – apie trečiadienio dvikovą su „Caja Laboral“.

„Kokios mintys? Mintys apie varžybas – mums reikia laimėti. Mums reikia žaisti ir laimėti – tai dabar mano pagrindinės mintys. Tuo gyvenimas nesibaigia ir viskas juda pirmyn, komanda išlieka ir siekia rezultatų. Trečiadienį reikia stengtis sužaisti ir laimėti“, – sakė R. Grigas.

Treneris pripažino, kad pasikeitimai komandoje buvo šokas tiek jam, tiek visai ekipai, tačiau treneris „Žalgirio“ klube nesijaučia naujokas.

„Aš dalyvaudavau kiekvienoje komandos treniruotėje. Aišku, nėra lengva taip ir kažką padaryti. Esmė tame, kad aš dalyvavau varžybose ir treniruotėse. Aš esu ne pirmokas – turiu 25 metų trenerio darbo stažą. Stebėjau kaip mes viską atliekame, kaip ginamės ir man tai nėra nauja (...). Aišku, žaidėjams yra šokas ir tai yra suprantama. Bet aš jiems pasakiau, kad jie turi mobilizuotis ir ruoštis varžyboms bei siekti pergalės. Kitos išeities nėra“, – teigė „Žalgirio“ strategas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją