Pastarosiomis dienomis M. Petravičių kamavo gerklės skausmai ir dusulys, tačiau pasirodė, kad to priežastis nebuvo paprasčiausias persišaldymas – krepšininko plaučiuose kraujas kreša neįprastai greitai, todėl kemšasi kraujagyslės.

Pasak medikų, tokia liga pasitaiko tik vienam iš trijų milijonų tokio jauno amžiaus žmogui, o nusprendęs nepaisyti gydytojų nurodymų ir mėgindamas toliau rungtyniauti, M. Petravičius žaistų su ugnimi.

Po apžiūros Kauno klinikose krepšininkas buvo iš karto paguldytas į ligoninę.

„Kaip bebūtų liūdna, tai reiškia, kad Marijonui šis Europos čempionatas jau baigėsi“, - sakė vienas Lietuvos rinktinės medikų štabo narių Rimtautas Gudas.

Primename, kad penktadienį M. Petravičius dar rungtyniavo pergalingame mače su Turkijos krepšininkais. Iškritus iš rikiuotės vienam rinktinės aukštaūgių, vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra pakviesti į komandą dar vieno krepšininko nebegalės, todėl iki čempionato pabaigos turės verstis su vienuolika žaidėjų.

Šeštadienį Europos čempionato A grupės varžybos nevyksta, o artimiausios rungtynės su Ispanijos komanda lietuvių laukia po dienos.

Per dvejas Europos krepšinio pirmenybių A grupės rungtynes (su Didžiąja Britanija ir Turkija) M. Petravičius pelnė 9 taškus, po krepšiais atkovojo 3 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą bei 4 kartus suklydo. Per 27 žaistas minutes vidurio puolėjas pataikė 3 dvitaškius iš bei realizavo 3 baudų metimus iš 6.

Dėkojame DELFI skaitytojui už suteiktą informaciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją