„Tą informaciją galima drąsiai patvirtinti. Trenerių tandemas – aiškus. Galima drąsiai rašyti ir komentuoti. Su treneriu A. Trifunovičiumi sutartis pasirašyta iki sezono pabaigos, kaip dažniausiai tokiais atvejais ir būna“, – DELFI pirmadienį sakė J. Vainauskas.

„Lietuvos ryto“ vadovas DELFI teigė, kad jam nesunku buvo prisikalbinti komandoje dirbti D. Maskoliūną.

„Ar sunku? Atsakyti vienareikšmiai negalima. Paprasčiausiai žmogus atsiradus galimybei ateiti į „Lietuvos rytą“ ja ir pasinaudojo. Aš manau, daugelis..., bet kuris Lietuvos trenerių ar bent daugelis iš jų nedvejotų gavę tokią galimybę“, – DELFI kalbėjo J. Vainauskas.

Vasarą Lietuvos čempionų komandos vyriausiuoju treneriu tapęs D. Anzulovičius ekipą buvo priverstas palikti po keleto triuškinančių pralaimėjimų draugiškose rungtynėse ir nesėkmingo starto Vieningoje lygoje.

„Lietuvos ryte“ jis pakeitė Rimą Kurtinaitį, su kuriuo vilniečiai, nepaisant sėkmingo sezono, nepratęsė kontrakto.

A. Trifunovičius pirmą kartą „Lietuvos ryto“ strategu tapo 2007-aisiais, kai pakeitė slovėną Zmago Sagadiną, dar beveik pusmetį prieš tai Vilniuje jis dirbo Slovėnijos specialisto asistentu. Po 2007-2008 metų sezono serbo paslaugų Lietuvos klubas atsisakė.

Vėliau A. Trifunovičius dirbo Atėnų „Panionios“ (Graikija), Sankt Peterburgo „Spartak“ (Rusija) ir Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija) klubuose.

Savaitgalį laikinai „Lietuvos ryto“ vyriausiojo trenerio pareigas ėjęs Robertas Štelmaheris grįžta ir Vilniaus „Perlo“ klubą. Latvis sostinės komandos stratego poste pakeis taip pat pasitraukusį kroatą Ivaną Sunarą.

Pasak J. Vainausko, R. Štelmaherio grįžimas vadovauti „Perlui“ – logiška pastarųjų dienų įvykių seka.

„Toks būtų tikriausiai logiškiausias posūkis. Jis labai sėkmingai dirbo su „Perlu“ ir praėjusiais metais. Aišku, jis buvo reikalingas ir „Lietuvos rytui“. Tačiau norėtųsi matyti to darbo, kurį jis įdėjo į „Perlo“ komandą praėjusiais metais, tąsą. Norėtume, kad jis tą kartą užaugintų iki galo“.

J. Vainauskas teigė, kad ir po trenerių kaitos „Lietuvos rytui“ prieš sezoną iškelti tikslai nesikeis.

„Komandai keliami tikslai nesikeičia, tik dabar juos reikia labai protingai įvertinti. Kadangi liko labai nedaug laiko iki pirmųjų Eurolygos (turnyro) rungtynių. Iš kitos pusės ir nebuvo keltas tikslas žūtbūt laimėti Eurolygos grupę. Pirmiausiai reikia patekti į TOP-16 ir ten jau stengtis pasirodyti geriausiai, kaip kada nors pasirodėme. Stengtis laimėti bent tris pergales.

Aišku, pirmiausia reikia patekti į TOP-16. Tam reikia siekti pergalių... Pradžioje reikia laimėti bent vieną pergalę, paskui – antrą... Tikslai nesikeičia“, – DELFI paaiškino J. Vainauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją