Nenori prarasti įgūdžių

Į Raseinius 1995 metų Europos vicečempioną pakvietė jo senas pažįstamas, „Rasai“ ekipoje vis dar epizodiškai rungtyniaujantis veteranas Vaidas Jurgilas.

„Vaidas paskambino ir paklausė, ar nenorėčiau treniruoti komandos. Pagalvojau, kad dabar vis tiek nieko neveikiu, o atitrūkti nuo krepšinio nesinori. Kuo ilgiau nedirbi, tuo greičiau dingsta įgūdžiai, todėl reikia nuolat suktis krepšinio mechanizme“, – aiškino G. Markevičius.

Treneris nesiryžo spėlioti, kiek laiko Raseinių ekipos atstovai klausys jo nurodymų, mat G. Markevičius neslėpė ir toliau lauksiantis solidesnių klubų pasiūlymų.

Paprašė išvesti komandą į NKL

Įsibėgėjus RKL pirmenybėms „Rasai“ laikosi tarp lygos vidutiniokų. Laimėję šešerias rungtynes ir patyrę penkias nesėkmes, Raseinių krepšininkai devynių komandų Aukštaitijos regiono pogrupyje žengia ketvirtoje pozicijoje.

Vis dėlto praėjusiame sezone RKL bronzinius medalius iškovojusio klubo vadovai kelia ambicingus uždavinius ir kitąmet norėtų matyti Raseinių ekipą aukštesniame divizione – Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

Pasak G. Markevičiaus, siekiant šio tikslo, komandą reikėtų sustiprinti keliais pajėgesniais žaidėjais. Šiuo metu ekipoje pirmaisiais smuikais griežia žaidimo Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) patirties turintys Nerijus Karlikanovas ir Valdemaras Savostjanovas, legionieriaus duoną Didžiojoje Britanijoje praeityje krimtęs Vidmantas Užkuraitis.

„Stengiamės dirbti profesionaliai, kiek tik leidžia sąlygos, nes komandoje yra daug studentų, kurie važinėja iš Kauno, yra žaidėjų, dirbančių Vilniuje. Treniruojamės keturis kartus per savaitę, o savaitgaliais žaidžiame rungtynes“, – įspūdžiais apie naująją savo darbovietę dalijosi G. Markevičius.

Naujoje salėje – anšlagas

Praėjusį savaitgalį „Rasai“ persikraustė į naujutėlę laisvalaikio ir sporto centro „Karpynė“ salę, kurios atidarymas buvo pažymėtas draugišku maču su Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkais. LKL besivaržančių svečių pergale 82:79 pasibaigusią dvikovą perpildytose tribūnose stebėjo maždaug tūkstantis raseiniškių.

„Raseiniai yra tikras krepšinio miestas, nes paprasčiausiai nieko daugiau čia nevyksta. Žmonėms Raseiniuose krepšinis yra viskas“, – kalbėjo G. Markevičius.

Primename, kad G. Markevičius praėjusį pavasarį paliko „Žalgirio“ komandą per skandalingą Lietuvos krepšinio finalo (LKL) finalo seriją, nepriėmęs Kauno klubo vadovų siūlymo užimti atleisto stratego Dariaus Maskoliūno kėdę.

„Žalgirio“ vyriausio trenerio asistentu G. Markevičius buvo paskirtas 2009 metų rugpjūtį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją