Kainos gali didėti

Vietos Lietuvos arenose, kuriose vyks čempionatas, bus suskirstytos į keturias kategorijas – atitinkamai varijuos ir bilietų kaina. Pirmenybių grupių etape vienos dienos bilietas į trejas rungtynes Klaipėdoje, Alytuje ir Šiauliuose kainuos nuo 89 iki 209 litų.

Panevėžyje, kur vyks „lietuviškos“ A grupės turnyras, bus siūloma įsigyti bilietą į lietuvių mačą (kaina – 89-209 litai) arba bilietą į likusias dvejas dienos rungtynes (69-169 litai).

Pirmenybėms atkeliavus į Vilnių, kuris priims antro etapo kovas, dienos bilietas brangs iki 129-279 litų. Kiek brangesni bus ir bilietai į Kaune vyksiančius ketvirtfinalius (139-279 litai), pusfinalius (159-309 litai), mačą dėl trečios vietos (169-329 litai) bei finalą (189-349 litai).

Prekybą bilietais prasidės kovo 1 d. Organizatoriai pasiliko teisę ateityje didinti bilietų kainas.

„FIBA Europe“ – už brangesnius bilietus

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) sekretorius Mindaugas Balčiūnas paskelbtas bilietų kainas pavadino pačiomis mažiausiomis istorijoje.

„Norime, kad šį čempionatą matytų Lietuvos žmonės. Tokių kainų nei vienam Europos čempionate nebuvo. Mūsų prioritetas – pilnos arenos ne tik Panevėžyje, bet ir Alytuje, Šiauliuose ar Klaipėdoje“, – teigė M. Balčiūnas.

Priminus, kad pigiausi bilietai prieš dvejus metus Lenkijoje vykusiame žemyno čempionate kainavo keliskart mažiau – 10 eurų (apie 35 litai) – LKF generalinis sekretorius aiškino, jog sudėjus visų etapų bilietų kainas, vidutinis mokestis už įėjimą į pirmenybių Lietuvoje rungtynes vis tiek bus pigiausias.

Tuo tarpu Tarptautinės krepšinio federacijos Europos padalinio
„FIBA Europe“ generalinis sekretorius Naras Zanolinas neslėpė raginęs pirmenybių organizatorius pabranginti bilietus.

„Kai pamačiau šias bilietų kainas, pasakiau savo draugams iš LKF, kad jie išprotėjo – kainos yra per mažos. Kalbame apie didžiausią renginį Europoje. Suprantu, kad finansinė situacija šalyje gali būti sudėtinga, tačiau toks įvykis būna tik kartą gyvenime. Bet spręsti organizatoriams“, – dėstė N. Zanolinas.

Vienam pirkėjui – ne daugiau keturių bilietų

Sirgaliams taip pat bus siūloma su 25 proc. nuolaida įsigyti abonementą į visų pirmenybių etapų rungtynes bei vadinamąjį mini-abonementą į antro etapo ir atkrintamąsias varžybas, kainuosiantį 20 proc. mažiau.

Be to, nuo ketvirtadienio Lietuvos krepšinio mėgėjai bus kviečiami jungtis į oficialų Europos čempionato fanų klubą. Sumokėjusiems 10 litų klubo nariams bus suteikiamos tam tikros privilegijos, pavyzdžiui, galimybė įsigyti bilietus trimis dienomis anksčiau nei startuos viešoji prekyba bilietais.

Apriboti galimybes nelegaliai prekiauti bilietais bus mėginama leidžiant pirkėjui vienu kartu įsigyti ne daugiau kaip keturis bilietus.

Čempionato organizatoriai kol kas negali pasakyti, ar bilietų bus galima rasti arenų kasose pirmenybių metu – tai esą priklausys nuo bilietų paklausos ir prekybos rezultatų.

Tikisi uždirbti 10 mln. litų

Kovo 1 d. startuos ir prekyba bilietais užsienyje. Tiesa, kitų valstybių krepšinio sirgaliams bus siūlomi tik kelionės paketai, į kuriuos įeina bilietai į rungtynes bei viešbučių užsakymas. Pasak M. Balčiūno, šie paketai kainuos nuo 2 tūkst. litų priklausomai nuo pasirinkto viešbučio paslaugų kokybės.

„Galbūt neturime labai šiltos saulės ir jūros, bet bandysime privilioti užsienio krepšinio mėgėjus kitais būdais. Turime nuostabių idėjų ir daug projektų. Bet labiausiai būtume patenkinti, jei 60-70 proc. visų bilietų įsigytų Lietuvos gyventojai“, – tikino vienas LKF vadovų.

Pirmenybių rengėjai taip pat yra įsipareigoję rezervuoti po 100 bilietų į visus mačus kiekvienos turnyre dalyvausiančios valstybės krepšinio federacijai. Visas pelnas iš prekybos bilietais atiteks čempionato organizatoriams, kurie tikisi surinkti apie 10 mln. litų pajamų.

Pasiryžę bylinėtis su nepatenkintais platintojais

Platinti bilietus turėtų „Tiketa“. Šią bendrovę LKF be konkurso pasiūlė „FIBA Europe“, kuri palaimino lietuvių pasirinkimą. Tačiau toks sprendimas nesužavėjo „Tiketa“ konkurentų – bendrovės „Bilietų pasaulis“, apskundusios LKF Viešųjų pirkimų tarnybai (VPT).

VPT atstovė Aušra Pocienė antradienį informavo DELFI, jog tarnyba šiuo metu vertina jai pateiktus dokumentus ir sprendimo dar nėra priėmusi.

Užbėgdamas už akių VPT verdiktui, M. Balčiūnas atmetė galimybę skelbti viešą konkursą ir taip atrinkti oficialius bilietų platintojus.

„Žinote, mums nėra kada laukti. Tokie tyčiniai trukdymai neturės jokios įtakos mūsų pasirinktam keliui. Tam tikros privilegijos „FIBA Europe“ yra įteisintos netgi Vyriausybės sprendimu. Jeigu jie („Bilietų pasaulis“ – DELFI) norės mus paduoti į teismą – prašom“, – karingai nusiteikęs buvo LKF generalinis sekretorius.

Čempionato organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas taip pat tvirtino, jog kelio atgal renkantis bilietų platintojus nebėra.

„Jei skelbtume viešą konkursą, kurį laimėtų bendrovė, negalinti įgyvendinti „FIBA Europe“ reikalavimų, turėtume didžiausią problemą. Ne mes vieni sprendžiame, ką daryti – Europos čempionatas yra pirmiausia „FIBA Europe“ renginys. Mes bent jau padarėme viską, kad bilietų platintojais taptų lietuviško kapitalo bendrovė, o ne užsieniečiai“, – dėstė M. Špokas.

Europos pirmenybės vyks rugpjūčio 31 d. - rugsėjo 18 d. Grupių etapo varžybas priims Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys ir Alytus, antrasis etapas vyks Vilniuje, o atkrintamosios varžybos ir finalas bus sužaisti Kaune.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją