Už A. Sabonio kandidatūrą savo balsus atidavė visi 98 konferencijoje dalyvavę delegatai, kurie, paskelbus balsavimo rezultatus, naujajam LKF prezidentui plojo atsistoję.

A. Sabonis LKF prezidento pareigose pakeis 79-erių buvusį savo trenerį Vladą Garastą, kuris nuo 2003 metų federacijai vadovavo dvi kadencijas. 

„Svarbiausia yra tai, kad krepšinis vienija visą mūsų tautą. Man bus malonu savo darbu ir patirtimi prisidėti prie krepšinio vystymo, finansavimo, teisinės bazės gerinimo. Svarbu skirti didesnį dėmesį moterų krepšinio skatinimui, populiarinimui, taip pat reikėtų motyvuoti geriausius jaunus trenerius likti dirbti Lietuvoje.

Vienybė, kurią jau minėjau, svarbi ir pačiai LKF: numalšinę asmenines ambicijas, kartu turime darbuotis krepšinio labui“, - prisistatydamas trumpai kalbėjo A. Sabonis.

V. Garastas buvusiam auklėtiniui linkėjo sėkmės naujose pareigose ir neabejojo, kad su jomis A. Sabonis susidoros tinkamai.

„Ar 1982 metais, kai šis jaunas vyrukas atėjo į Kauno „Žalgirį“, galėjau pagalvoti, kad po šitiek metų jis bus federacijos prezidentas?.. Tai – puiki naujiena. Manau, Arvydas šioms pareigoms puikiai tinka. Tai bus nepaprastai didelis pliusas Lietuvos krepšiniui“, - sakė V. Garastas, kurį LKF konferencija išrinko federacijos garbės prezidentu.

Paskutinę savo ataskaitą už 2010-2011 metų laikotarpį perskaitęs V. Garastas taip pat džiaugėsi esą be trikdžių funkcionuojančia šalies krepšinio piramide, gerais nacionalinių komandų rezultatais, sklandžiai Lietuvoje organizuotu 2011 metų Europos čempionatu, didėjančia privačių rėmėjų parama LKF.

„Iš mūsų daug kas gali pasimokyti, kaip reikia vystyti krepšinį“, - pažymėjo V. Garastas.

Į naujai įsteigtą LKF Garbės tarybą išrinkti Jūratė Daktaraitė, Modestas Paulauskas, Stanislovas Stonkus, Sergejus Jovaiša ir V. Garastas.

LKF Etikos, drausmės ir apeliacinės komisijos nariais tapo LKF vykdomojo komiteto atstovas Justinas Macijauskas bei teisininkai Kęstutis Vagneris ir Andrius Budvytis.

Iškart po LKF konferencijos įvyko federacijos vykdomojo komiteto posėdis, kuriame, naujojo prezidento teikimu, buvo pratęsti LKF generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno įgaliojimai.

LKF viceprezidentais dar vieną kadenciją išliks Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) prezidentas Rimantas Cibauskas, Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Šarūnas Kliokys ir LKF Teisėjų asociacijos vadovas Kęstutis Pilipauskas.

Vienintelis naujokas LKF viršūnėse – verslininkas bei krepšinio rėmėjas Antanas Guoga, kuris tapo viceprezidentu, atsakingu už komerciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją