Olimpinio atrankos turnyro šeimininkę balsuodami rinko 22 FIBA valdybos nariai. 

Penktadienį FIBA paskelbė, kad liko tik dvi pretendentės į 2012 metų olimpinį atrankos turnyrą - Lietuva ir Venesuela. Be Lietuvos ir Venesuelos surengti olimpinį atrankos turnyrą dar pretendavo Angola ir Makedonija.

Būtent pastaroji šalis buvo laikoma realiausia Lietuvos varžove kovoje dėl teisės rengti atrankos turnyrą. Po sėkmingo pasirodymo Lietuvoje vykusiame Europos vyrų krepšinio čempionate makedonai, remiami savo šalies Vyriausybės, metė didelius pinigus dėl teisės rengti atrankos varžybas.

Tačiau makedonai iš kovos buvo eliminuoti dar penktadienį.

Pinigų stygiumi nesiskundė ir Venesuelos atstovai, kurie nebuvo laikomi realiais kandidatais surengti turnyrą. Įprastai FIBA pasirenka to pačio žemyno kandidatę, kuriame ir vyks olimpiada, o favoritėmis buvo laikytos Lietuva ir Makedonija.

Tačiau prognozės nepasitvirtino ir FIBA pasirinko Pietų Amerikos žemyno kandidatę.

"Gaila, kad politika užgožia patį krepšinį. Tai yra didžiausia problema. Ką darysi. Mes padarėme viską, ką galėjome", - sužinojęs rezultatus DELFI teigė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

DELFI primena, kad turnyras vyks liepos 2-8 dienomis. Varžybose dalyvaus 12 rinktinių, kurios neiškovojo tiesioginio kelialapio į Londono olimpiadą. Į olimpines žaidynes pateks trys geriausios ekipos.

Kelialapius į olimpiadą jau iškovojo: Didžioji Britanija, JAV, Tunisas, Argentina, Brazilija, Australija, Ispanija, Prancūzija, Kinija.

Atrankos turnyre kovos: Lietuva, Rusija, Makedonija, Graikija, Naujoji Zelandija, Angola, Nigerija, Dominikos Respublika, Puerto Rikas, Venesuela, Jordanija ir Pietų Korėja.

Analogiškas moterų olimpinis atrankos turnyras vyks Turkijoje, kuri nukonkuravo Čekiją.

Iki Londono olimpinių žaidynių lieka 230 dienų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją