Taip vienam iš tarybos narių replikavo Vilniaus meras Artūras Zuokas. „Steigėjai nematytų problemos keisti pavadinimą. Sakykim, „Vilniaus rytas“, - sakė A. Zuokas. Tiesa, kada komanda gali būti perkrikštyta „Vilniaus rytu“, kol kas nėra numatyta – tai tik teorija.

A. Zuokas taip pat pažymėjo, kad savivaldybei priklausytų ir teisė į „Lietuvos ryto“ turtą – dalį „Lietuvos ryto“ arenos bei žaidėjams suteikiamų butų. Tiesa, nemaža dalis šio turto šiuo metu yra areštuota, vykstant teisminiams ginčams tarp „Lietuvos ryto“ ir jo buvusių žaidėjų.

Pritarus tarybos sprendimo projektui, Vilniaus savivaldybė taptų viena iš keturių „Lietuvos rytą“ valdančios viešosios įstaigos „Krepšinio rytas“ dalininkių. Miestas taip pat turi lygiai ketvirtį balsų klubo valdyme.

Sostinės savivaldybė dalininko teises perima iš „Lietuvos ryto“ direktoriaus Martyno Purlio. Jis klubo dalininku tapo visiškai neseniai. Mainais į teisę dalyvauti komandos valdyme, savivaldybė žada Lietuvos vicečempionams kasmet skirti po 3 mln. litų.

Trečiadienio posėdyje sostinės taryba taip pat ėmėsi svarstyti pasiūlymą tapti moterų krepšinio komandos „Kibirkštis“ dalininke. Dar vienas su krepšiniu susijęs klausimas – sporto entuziastų atkurto krepšinio klubo „Statyba“ prašymas ant sportininkų marškinėlių leisti naudoti Vilniaus herbą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją