„Žinoma. Man dabar ir sakė – rūkyt negali, išgert negali, krepšinio žaisti negali. Liko tik seksas iš tų, kas patinka.

O daugiau viską reikia daryti atsargiai. Sakė, negaliu kilnoti sunkių daiktų, girių turbūt. Sako, kad reikia pasisaugoti iki pusės metų“, - linksmai sakė A. Sabonis.

„Kiek medikai teigė, širdis atsistato gerai – šiuo metu atsistatė apie 60 proc. Kaip man aiškino, kad minimum turi būti 55 proc. Aš sakiau, kad čia nesusipratimas įvyko, bet ką darysi“, - sakė Lietuvos krepšinio legenda užtikrinęs, kad neketina keisti planų ir kandidatuos į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento postą.

A. Sabonis pripažino, kad pastarasis mėnesis iki ligos buvo sudėtingas – tekdavo dažnai keliauti, eiti Europos čempionato ambasadoriaus pareigas.

„Aš pats pas medikus atėjau ne todėl, kad man skaudėjo širdį. Atėjau pas Vasiliauską ir sakau: įleisk man visokių kalių, vitaminų kažkokių. Mėnesis buvo sunkus. Ir į Ameriką skraidžiau, laiko pasikeitimai. Vėliau Europos čempionatas, kai grįždavau vidurnakčiais, o vėl reikėdavo keltis. Draugų buvo atvažiavę, reikia pabaliavoti... Tai viskas taip ir susidėjo. Jei nebūčiau sportavęs gal nieko nebūtų, bet ir taip mėnesį buvau nesportavęs, buvo noras didelis ir taip prisižaidžiau“, - neslėpė A. Sabonis.

220 cm ūgio milžinas taip pat kelis kartus pakartojo, kad ištikusi liga buvo labai netikėta, tačiau po jos netruko atsigauti.

„Kitą dieną jau galėjau eiti namo, jei tiesą pasakius. Savijauta buvo gera. Niekada nejaučiau širdies skausmų, viskas įvyko kaip iš giedro dangaus“, - tikino Sabas.

Aukštaūgis taip pat dėkojo medikams, padovanojusiems jam „antrą gimtadienį“.

„Ko pasiilgau? Laisvės. Vistiek čia... Net vaikščioti atseit negali, tik vakar į koridorių išleido. Laiptais va pirmą kartą lipsiu. Visgi, kaip bebūtų, gimtadienis mano, aš dar mažas esu – 6 dienos kaip gimęs. Naudodamasis proga dėkoju visiems gydytojams, už tą antrą padovanotą gimtadienį“, - dėkingumo neslėpė A. Sabonis.

Ūmus miokardo infarktas A. Sabonį ištiko praėjusį antradienį po krepšinio treniruotės. Prastai pasijutęs Sabas buvo skubiai išvežtas ir operuotas Kauno klinikose.

Reabilitaciją A. Sabonis atliks namuose ir reguliariai lankysis klinikose, kur jam bus atliekamos įvairios procedūros.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)