Pasibaigus A. Sabonio krepšinio centro salėje (A. Pašilės g. 39 A) Kaune vykusioms draugiškoms treniruočių pobūdžio rungtynėms, visi žaidėjai išėjo į rūbinę, o A. Sabonis atrodė kaip nesavas ir greitai prisėdo ant suolo, bandė gaivintis gerdamas vandenį. Po kelių minučių jis irgi pajudėjo link drabužinės, DELFI pasakojo tuo metu salėje buvęs fotožurnalistas Augustas Didžgalvis.

Prieš tai A. Sabonis žiūrėjo gretimoje saloje vykusią Kauno „VIČI-Aisčių“ ir Kauno miesto savivaldybės komandų dvikovą.

Kol kas DELFI pasiekia prieštaringos žinios apie dabartinę A. Sabonio būklę. Vienų šaltinių teigimu, infarktas nebuvo stiprus. Tuo metu savo tapatybės nenorintys įvardinti kiti šaltiniai DELFI teigė, kad A. Sabonio padėtis yra labai rimta. Anot jų, jį buvo ištikusios dvi klinikinės mirtys: A. Saboniui skubiai įstatytas stentas - dirbtinai išplėsta kraujagyslė. Tai oficialiai nepatvirtinta.

Tačiau portalas lrytas.lt rašo, kad klinikose buvo nustatyta, jog A. Saboniui galėjo susidaryti nedidelis trombas priekinėje vainikinėje širdies arterijoje. Ėmė vystytis infarktas. Neoficialiomis žiniomis, prieš tai sutriko paciento širdies ritmas, jam nustatytas skilvelių virpėjimas, vadinamoji klinikinė mirtis. Zondavimą atlikę medikai operatyviai pradūrė arteriją ir, suvaldę situaciją, atstatė širdies ritmą.

Lrytas.lt teigia, kad medikai stabilizavo A. Sabonio būklę ir rimto pavojaus krepšininko gyvybei nėra. A. Sabonis klinikose dar praleis apie savaitę, vėliau jo laukia reabilitacija.

Portalo kaunodiena.lt duomenimis, A. Sabonis, vežamas į klinikas, buvo „gana neblogos būklės, netgi juokavo“.

Vienas pirmųjų apie įvykį sužinojo laidos „Krepšinio pasaulyje“ redaktorius Vidas Mačiulis. Apie tai informuotas ir Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas, kuris susilaiko nuo komentarų.

Lrytas.lt žiniomis, A. Sabonis jau pirmadienį kreipėsi į medikus dėl širdies negalavimo, tačiau nusprendė nesidaryti tyrimų ir sportuoti toliau.

Primename, kad A. Sabonis profesionalaus krepšininko karjerą baigė 2005 metais, kai jam buvo 40 metų.

Iki šiol A. Sabonis, neskaitant traumų, sveikatos problemų neturėjo.

Šiemet jis buvo Europos krepšinio čempionato, vykusio Lietuvoje, ambasadorius. Reklamuodamas pirmenybes aukštaūgis apkeliavo daug užsienio šalių ir atliko milžinišką darbą.

A. Sabonis yra vienintelis kandidatas spalio mėnesį pakeisti dabartinį Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentą Vladą Garastą.

A.Sabonio karjera

A. Sabonis profesionalo karjerą pradėjo 1981 metais Kauno „Žalgiryje“, kuriame žaidė iki 1989 m. Vėliau iki 1992 m. jis žaidė Valjadolido „Forum“ (Ispanija), 1992-1995 m. Madrido „Real“ - (Ispanija), 1995-2001 m. ir 2002-2003 m. - Portlando „Trail Blazers“ (JAV), o 2000-2001 m. ir 2003-2005 m. - vėl „Žalgirio“ komandoje.

Šių metų rugpjūčio 12 dieną A. Sabonis tapo pirmuoju lietuviu, priimtu į NBA Šlovės muziejų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)