Buvusi Šiaurės Amerikos Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) žvaigždė, šiuo metu dirbanti Sankt Peterburgo SKA (Rusija) klubo trenerių štabe, pažadėjo vesti į priekį Lietuvos rinktinę kitą pavasarį Kijeve vyksiančiame planetos pirmenybių I diviziono B grupės turnyre.

„Su malonumu atvažiuosiu ir treniruosiu Lietuvos rinktinę. Labai to laukiu ir esu tam pasiruošęs – dirbdamas treneriu Rusijoje išmokau labai daug. Ir man bus malonu grąžinti skolą Lietuvai, ir pačiai rinktinei turėtų būti naudinga dirbti su manimi, nes aš sporte daug ką esu matęs“, – sakė D. Kasparaitis.

Visą savo karjerą tarptautinėje arenoje Rusijos nacionalinei komandai atstovavęs buvęs gynėjas teigė ketinantis į rinktinę atvilioti kitą NHL garsenybę iš Lietuvos – puolėją Dainių Zubrų. Vis dėlto D. Kasparaitis DELFI prisipažino, kad laukti stebuklų jau kitais metais šalies ledo ritulio gerbėjams būtų ankstoka.

– Tokio rango ir statuso asmenybių kaip Jūs paslaugos paprastai kainuoja nemažai. Ar Lietuvos rinktinei padarysite išimtį?

– Kol kas aš net nekalbėjau apie pinigus. Šiuo atveju, ne juose esmė. Esu naujas treneris, be to, tai yra veikiau labdaros dalykas. Nenoriu kažko paimti iš mūsų neturtingos ledo ritulio federacijos. Jeigu man apmokės išlaidas už lėktuvų bilietus ir viešbutį, manau, kontrakto man nė nereikės – dirbsiu už dyką.

– Debiutas Lietuvos rinktinėje Jums turėtų būti ypač įsimintina akimirka?

– Žinoma. Kai pernai buvau Vilniuje su SKA komanda ir klausiau Lietuvos himno, labai jaudinausi. Tiesiog buvo nepaprastai malonu girdėti savo šalies himną, skambantį per ledo ritulio varžybas. Padarysiu viską, ką galiu, kad padėčiau pakelti ledo ritulio lygį Lietuvoje. Čiuožyklų čia statoma vis daugiau, žmonių ateina taip pat daugiau. Tai – gera pradžia, todėl, manau, kad ledo ritulio ateitis mūsų šalyje – šviesi.

– SKA klubas nedarys Jums kliūčių dėl darbo rinktinėje?

– Dar nekalbėjau su klubu apie tai, bet manau, kad problemų nebus. Mūsų klubo valdybos pirmininkas Aleksandras Medvedevas (vienas energetikos milžino „Gazprom“ vadovų – DELFI) yra didelis Lietuvos fanas, pats kurį laiką gyvenęs mūsų šalyje ir net žaidęs čia ledo ritulį. Todėl viskas turėtų būti gerai.

– Kokias lietuvių galimybes matote kitų metų pasaulio čempionato I diviziono varžybose?

– Svarbiausia bus išlaikyti vietą divizione. Reikėtų gerai sužaisti ir po truputį tobulėti. Planus turėtume kurti bent penkeriems metams, galvodami apie elito divizioną.

– Ar ketinate kviesti į rinktinę Dainių Zubrų, kurio Naujojo Džersio „Devils“ klubas kol kas buksuoja ir gali nepatekti į atkrintamąsias NHL varžybas?

– Be abejo, prašysiu Dainiaus, kad jis atvažiuotų ir mums padėtų. Būtų labai gerai, jei toks puikus žaidėjas rungtyniautų rinktinėje.

– SKA klube jau apšilote kojas trenerio amplua. Ar žaidimą aikštėje iškeisti į trenerio pareigas buvo labai sunku?

– Tikrai buvo nelengva. Turiu treniruoti žaidėjus, su kuriais anksčiau pats rungtyniaudavau. Bet po truputį priprantu prie to – dirbti treneriu išties įdomu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją