55-ą min. neįtikėtino sudėtingumo įvartį įmušė Milano „Inter“ klubui atstovaujantis Brazilijos rinktinės gynėjas Maiconas, o 72-ą min. skirtumą padvigubino Elano. Š. Korėjos ekipai įvartį besibaigiant susitikimui – 89-ą min. – netikėtai pelnė Ji Yun-Namas.

Mačui teisėjavo arbitras iš Vengrijos Viktoras Kassai’us.

Pirmose G grupės rungtynėse antradienį žiūrovai įvarčių neišvydo – Portugalijos ir Dramblio Kaulo Kranto komandos išsiskyrė taikiai 0:0.

FIFA reitinge Š. Korėjos rinktinė užima 81-ą vietą, o Brazilijos komanda yra klasifikacijos lyderė.

Termometrų stulpeliai Johanesburge rodė vos 3 laipsnius šilumos.

Keli Š. Korėjos futbolininkai skambant himnui nesutramdė ašarų – šios šalies rinktinė pasaulio čempionate dalyvauja vos antrą kartą.

Brazilijos rinktinės sudėtis: Julio Cesar, Juan, Lucio, Michel Bastos, Maicon, Felipe Melo (84 min. Ramires), Gilberto Silva, Luis Fabiano, Kaka (78 min. Nilmar), Robinho, Elano (73 min. Dani Alves).

Šiaurės Korėjos rinktinės sudėtis: Ri Myong-Guk, Ri Kwang-Chon, Pak Chol-Jin, Ri Jun-Il, Cha Jong-Hyok, Pak Nam-Chol, An Yong-Hak, Mun In-Guk (80 min. Kim Kum-Il), Ji Yun-Nam, Jong Tae-Se, Hong Yong-Jo.

Rungtynės

Robinho ir Kaka duetas jau pirmą minutę įsiveržė į varžovų baudos aikštelę, tačiau užsižaidė su kamuoliu. 7-ą min. Elano pabandė smūgiuoti iš tolėliau ir kamuolys praskriejo šalia Š. Korėjos vartų. Po akimirkos tą patį pakartojo Robinho – įvarčio nuojauta tvyrojo ore nuo pat rungtynių pradžios.

9-ą min. pirmąjį reidą į varžovų baudos aikštelę surengė ir korėjiečiai, o atakos smaigalyje atsidūręs Jongas Tae-Se pavojingai smūgiavo į vartus. Kamuolį sugavo Brazilijos vartininkas Julio Cesaras.

Atsigavę po pirmųjų minučių spaudimo Š. Korėjos futbolininkai ėmė vis dažniau veržtis į atakas, o brazilai, atrodė, to nesitikėjo. Brazilijos komandos žaidėjams nepavyko įmušti greito įvarčio ir jie ėmėsi šiek tiek lėtesnio, pozicinio futbolo. Atakose itin aktyviai žaidė Robinho.

27-ą min. iš dešiniojo krašto pavojingai smūgiavo brazilų gynėjas Maiconas. Š. Korėjos vartininkas Ri Myong-Gukas spėjo sureaguoti ir išmušė kumščiais kamuolį į užribį.

Po kelių minučių pavojus kilo jau prie Brazilijos vartų, kai Ri Kwang-Chonas netrukdomas smūgiavo pažeme šalia virpsto.

Netrukus brazilai demonstravo triukus su kamuoliu varžovų aikštės pusėje ir visiškai užgulė priešininkų vartus. Tačiau korėjiečiai, beveik visa sudėtimi susiglaudę baudos aikštelėje, sėkmingai laikėsi. Pirmasis kėlinys netikėtai baigėsi lygiai – 0:0.

Po petraukos Brazilijos rinktinė iškart užgulė varžovus. 51-ą min. galingu baudos smūgiu Michelis Bastosas pasiuntė kamuolį vos per pusmetrį nuo vartų. Netrukus jau Robinho šūvis gasdino Š. Korėjos vartininką.

O 55-ą min. brazilai pagaliau pasiekė savo tikslą. Į puolimą atbėgęs gynėjas Maiconas spurtavo dešiniuoju kraštu, sulaukė tikslaus Elano perdavimo ir iš neįtikėtino kampo pasiuntė kamuolį į vartus – 1:0. Brazilas smūgiavo praktiškai nuo užribio linijos, o Š. Korėjos vartininkas R. Myong-Gukas laukė perdavimo, bet ne kamuolio skrydžio į vartų tinklą.

Išsiveržę į priekį Brazilijos futbolininkai tęsė atakų laviną. 63-ą min. puikios progos neišnaudojo Luisas Fabiano. „Sevilla“ klubo puolėjas baudos aikštelėje susistabdė kamuolį, apgaulingu judesiu pergudravo gynėją, tačiau smūgiavo gerokai per aukštai.

72-ą min. Brazilijos ekipa pelnė antrąjį įvartį. Juvelyriškas Robinho perdavimas tiesiog privertė dešiniuoju kraštu spurtuoti Elano ir puolėjo smūgis į tolimą vartų kampą nepaliko vilčių Š. Korėjai – 2:0.

Brazilų atakos nenuslopo ir po antrojo įvarčio – L. Fabiano, Nilmaras ir Robinho smūgiai vertė prakaituoti R. Myong-Guką. Tuo metu brazilų gynyba atsipalaidavo ir buvo nubausta. 89-ą min. Ji Yun-Namas kairiuoju kraštu įsiveržė į brazilų baudos aikštelę, aplenkė gynėją Lucio ir tiksliu smūgiu nuginklavo J. Cesarą – 2:1.

Atgijus intrigai abi ekipos dar bandė pasižymėti greitomis atakomis, tačiau susitikimo laikas netrukus baigėsi ir Brazilija iškovojo pirmąją pergalę.

Statistika

Brazilija – Šiaurės Korėja 2:1 (0:0)

Brazilija: Maicon (55 min.), Elano (72 min.)

Š. Korėja: Ji Yun-Nam (89 min.)

Smūgiai: Brazilija 26 – 11 Š. Korėja

Smūgiai į vartų plotą: Brazilija 10 – 2 Š. Korėja

Pražangos: Brazilija 9 – 10 Š. Korėja

Kampiniai: Brazilija 7 – 3 Š. Korėja

Nuošalės: Brazilija 3 – 1 Š. Korėja

Kamuolio valdymas: Brazilija 73 proc. – 27 proc. Š. Korėja

Geltonos kortelės: Brazilija 1 – 0 Š. Korėja

Raudonos kortelės: Brazilija 0 – 0 Š. Korėja.

Turnyrinė G grupės lentelė: (vieta, komanda, žaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)


1. Brazilija 1 1 0 0 2-1 3
2. Dramblio Kaulo Krantas 1 0 1 0 0-0 1
3. Portugalija 1 0 1 0 0-0 1
4. Šiaurės Korėja 1 0 0 1 1-2 0

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją