„Koja man „suremontuota“, o tas „remontas“ lyg ir gerai pavyko. Turėjau dvi operacijas – antrąją lapkričio 4 dieną. Jau porą mėnesių Glazge vyksta reabilitacija. Bet dar nebėgioju, – DELFI su humoru apie save pasakojo futbolininkas. – Bėgioti pradėsiu tik kovo pabaigoje.“

Lietuvos futbolininko debiutas Anglijos antrojo diviziono čempionate rungtyniaujančioje „Bristol City“ komandoje, kur jį 2009-2010 metų sezonui paskolino „Rangers“ klubas, praėjusių metų rugpjūtį buvo nesėkmingas. 30-metis lietuvis per rungtynes su „Queens Park Rangers“ ekipa aikštėje pasirodė antrojo kėlinio viduryje, tačiau netrukus patyrė sunkią traumą. Siekdamas kamuolio A. Velička itin nesėkmingai pastatė koją ir jam trūko kryžminiai kelio raiščiai.

„Nesinori net prisiminti dabar. Stengiuosi negalvoti apie tą dieną ir traumą. Aišku, kad buvo labai skaudu. Pirmosios rungtynės, 5 minutės, tik išėjau ir išnešė mane ilgam. Man Londone daktaras iš karto pasakė, jei tokią traumą būtum patyręs prieš 10-15 metų, tavo sportininko karjerai jau būtų viskas. Galėtum kabinti „bucus“ ant vinies“, - prisiminė futbolininkas.

A. Velička dabar dirba treniruoklių salėje ir lanko baseiną.

„Atlieku viską, kas priklauso. Prižiūri čia mane „reindžerių“ medikai ir fizioterapeutai, atlieku mankštas. Kovo pabaigoje tik bėgioti pradėsiu. Paskutinį kartą, kai buvau Londone pas gydytoją, kuris atliko operaciją, jis sakė, jog iki visiško pasveikimo turi praeiti 9-12 mėnesių nuo antrosios operacijos“, – DELFI sakė A. Velička.

Kol A.Velička atsigaus, jo nuomos sutartis su Anglijos klubu pasibaigs. Lietuvis tikisi prisijungti prie „Rangers“ komandos draugų, kai jie pradės pasiruošimą naujam sezonui.

„Na, tikiuosi, bet žinote, neaišku, kaip sakoma. Daktarai sako: neskubėk, palauk, pažiūrėk, kokia bus kojos būklė, kaip jausiesi. Aš planuoju liepos mėnesį jau pradėti rimtai treniruotis. Bet čia tik aš taip planuoju. Žiūrėsime, dabar dar nėra apie ką spėlioti. Bus kaip bus“, – spėlioti nenorėjo žaidėjas.

Traumuotą futbolininką Škotijoje pusę metų rūpestingai slaugė žmona Agnė, o liūdėti neleido dukrelė Andreja.

„Taip, aišku žmona su dukra mane prižiūrėjo. Juk aš tris mėnesius negalėjau vaikščioti. Po pirmos operacijos pusantro mėnesio judėjau su ramentais ir po antrosios - šešias savaites. Sužeista koja tris mėnesius praktiškai visai nejudėjo. Man didžiulis progresas buvo vien, kai vaikščioti be ramentų pradėjau“.

Glazgo komandoje praėjusį sezoną puolėjas iš Lietuvos žaidė nedaug. Porą metų be poilsio Norvegijoje ir Škotijoje žaidusiam futbolininkui lemtingos traumos priežastimi ir galėjo būti nuovargis. „Reindžeriai“ sunkią akimirką nepaliko mūsiškio vieno bėdoje ir nuolat bendrauja su bendraklubiu.

„Aš kiekvieną dieną visus komandos draugus matau treniruotėse ir pratybose, mes bendraujame. Viskas čia gerai. Mane prisimena ir „Bristol City“ ekipos žaidėjai ir vadovai, domisi kaip man sekasi, kokia sveikata, tarpusavyje palaiko ryšį fizioterapeutai“, – DELFI sakė A. Velička.

Puolėjas karjerą pradėjo Kauno FBK „Kauno“ klube, vėliau rungtyniavo Edinburgo „Hearts“ (Škotija), Stavangerio „Viking“ (Norvegija), o iš ten 2008-aisiais už 900 tūkst. svarų sterlingų buvo parduotas „Rangers“ klubui. Jis 20 kartų atstovavo Lietuvos rinktinei.

„Turiu sutartį su „Rangers“ klubu ir čia ketinu rungtyniauti“, - prieš mėnesį Didžiosios Britanijos žiniasklaidai sakė A. Velička.

„Bandysiu grįžti ir į Lietuvos rinktinę“, – pokalbį su DELFI baigė futbolininkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją