Į tėvynę šią savaitę grįžęs A. Novikovas antradienį gavo retą progą pajusti žaidimo skonį: nors draugiškose rungtynėse Vilniuje Lietuvos jaunimo rinktinė pralaimėjo vietos VMFD „Žalgirio“ klubui 0:2, Sandraugos taurės varžyboms besirengiančios ekipos vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius 21-erių atakuojantį saugą pavadino bene geriausiu mačo žaidėju.

„Labai džiaugiuosi, kad Arvydas yra su mumis. Jis dega noru parodyti savo gerąsias savybes ir šiandien aikštėje buvo vienas ryškiausių futbolininkų. Arvydas – pagrindinis mūsų komandos koziris“, – neslėpė V. Stankevičius.

Pats A. Novikovas atskleidė, kad vykti į Sandraugos taurės varžybas nusprendė tikėdamasis padaryti įspūdį turnyrą stebėsiantiems Rusijos klubų žvalgams.

„Man Sandraugos taurės turnyras – geras šansas parodyti save Rusijoje. Gal kas nors pastebės mane, pateiks pasiūlymą „Hearts“, ir išvažiuosiu į kitą komandą“, – aiškino „Hearts“ ekipoje progų pasireikšti beveik nesulaukiantis lietuvis, verslininko Vladimiro Romanovo valdomam klubui atstovaujantis nuo 2008 metų.

– Su Škotija daugiau nebesiejate savo ateities? – paklausėme A. Novikovo

– Škotijos futbolas, paremtas fizine jėga, man nelabai patinka. Manau, Rusijoje pritapti man būtų lengviau, kadangi ten daugiau dėmesio skiriama perdavimams, technikai.

– „Hearts“ klubas sutiktų jus išleisti?

– Viskas priklausytų nuo to, kiek už mane užsiprašytų ponas Romanovas. Mano kontrakte nėra nustatytas joks konkretus išpirkos mokestis.

– „Hearts“ ekipos žaidėjai gruodį grasino imtis teisinių priemonių prieš klubą dėl nuolat vėluojančių atlyginimų. Ar komandos lietuviai taip pat prisidėjo prie kolegų akcijos?

– Aš nieko nedariau ir nieko nežinau. Galiu pasakyti tik tiek, kad dabar dėl atlyginimų viskas susitvarkė.

– Jaunimo rinktinėje imatės daug iniciatyvos. Ar nesunku būti lyderiu, kai klube beveik nerungtyniaujate?

– Tikrai sunku. Jaučiu, kad trūksta žaidybinės praktikos, fizinio pasiruošimo. Bet nieko, priprasiu. Sandraugos taurės turnyre per aštuonias dienas turėsime sužaisti šešis mačus – po kelių pirmųjų gal jau jausiuosi normaliai.

– Trečiadienį paaiškės naujo Lietuvos suaugusiųjų rinktinės stratego pavardė. Jums teko dirbti su abiem pagrindiniais pretendentais: Csaba Laszlo ir Valdu Ivanausku. Galėtumėte palyginti šiuos specialistus?

– Kai C. Laszlo treniravo „Hearts“, buvau dar labai jaunas ir tesužaidžiau porą rungtynių pagrindinėje komandoje. Taip ir nesupratau, koks jis treneris, nes kartu dirbome labai trumpai. O V. Ivanauskas treniravo jaunimo rinktinę, kurioje žaidžiau ir aš. Man jis visai patiko. Bet negaliu pasakyti, kurio trenerio labiau norėčiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją