Idėjai įsigyti futbolo stadioną pritarė 29 tarybos nariai.

Toliau laukia derybos dėl ketvirtos UEFA kategorijos futbolo stadiono su teritorijos savininkais.

Vilniaus miesto tarybos sprendime teigiama, kad miesto administracijos direktoriui pavedama organizuoti stadiono pirkimą skelbiamų derybų būdu.

Nustatoma, kad vienos žiūrovo vietos stadione kaina neturi viršyti 2500 eurų (8 625 Lt), o išsimokėjimo už perkamą stadioną laikotarpis negali būti trumpesnis nei 10 m.

Meras: stadiono neperiminėjame

Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas teigia, kad sprendimas priimtas ne „Žalgirio“ stadionui perimti, o konkursui dėl futbolo stadionui įsigyti.

„Mes neperiminėjame „Žalgirio“ stadiono, mes skelbiame konkursą su tikslu įsigyti stadioną, kuris būtų 10 tūkst. vietų ir būtų skirtas futbolui ir laukiame pasiūlymų, kuriuos mes gautume iš miesto centre esančių tokių galimų įmonių ir kitų vietų“, - tarybos sprendimą komentavo Vilniaus meras Artūras Zuokas.

„Vilniui tikrai reikia turėti šiuolaikišką UEFA ketvirtos kategorijos futbolo stadioną. Ir kartu mes paliekame galimybę ateityje, kaip ir buvo kalbėta su Vyriausybe, po 2014 m. tęsti nacionalinio stadiono statybas, gavus finansavimą iš Vyriausybės ir Europos Sąjungos, - teigė sostinės vadovas. - Šis stadionas tenkintų visus Vilniaus ir Lietuvos futbolo poreikius.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)