Vis dėlto geras vartininko žaidimas „Diosgyor“ ekipos neišgelbėjo. Vengrijos „NB I“ pirmenybėse Dėro klubas liko paskutinėje 16-oje pozicijoje ir iškrito į žemesnį divizioną.

„Debreceni VSC“ klubo sporto direktorius Csaba Bartha labai džiaugėsi, kad nemažai įvairių klubų pasiūlymų turėjęs lietuvis vis dėlto pasirinko Debreceno komandą. Buvo kalbama, kad jau kurį laiką lietuviu labai rimtai domėjosi gilias tradicijas turintis Budapešto „Ferencvaros“ klubas.

„Esu įsitikinęs, kad Mindaugas – teisingas pasirinkimas. Tikiu, kad šis vartininkas padės mums įgyvendinti ateinančio sezono tikslus. Tai tikrai talentingas žaidėjas, didis profesionalas. Kad yra puikus vartininkas, jis jau įrodė pernai atstovaudamas „Diosgyor“ ekipai“, - teigė C.Bartha.

„Nusprendžiau pasirinkti „Debreceni VSC“, kadangi ši komanda yra stipresnė už „Ferencvaros“, - atviravo M.Malinauskas. – Mane žavi šio klubo ambicijos, galimybė su juo žaisti Europos taurių turnyruose. Man – tai didelė galimybė. Vengrijoje rungtyniavau pastarąjį pusmetį ir galiu pasakyti, jog man čia patinka. Tikiuosi, jog ateinantis sezonas su čempionų ekipa bus dar įspūdingesnis“.

Per savo karjerą M. Malinauskas yra žaidęs Vilniaus „Polonijos“, Vilniaus „Žalgirio“, FBK „Kaunas“, „Šilutės“, Ventspilio „Tranzits“ bei „Diosgyor“ klubuose.