Naujame poste tempė tik mėnesį

Trečiadienį posėdžiavęs LFF Vykdomasis komitetas (VK) oficialiai patvirtino darbo sutarties su L. Varanavičiumi nutraukimą. Paklaustas apie tokio sprendimo motyvus, J. Kvedaras buvo lakoniškas ir neatskleidė, kieno iniciatyva atsisveikinta su L. Varanavičiumi.

„Nesutapo mūsų požiūriai į futbolo vystymą. Aš matau, kad dėmesį reikia kreipti į patį futbolą, jam atrodė, kad svarbiau – žiniasklaida, televizija“, – tepasakė LFF prezidentas.

Su L. Varanavičiumi DELFI trečiadienį susisiekti nepavyko. Primename, kad į pirmo federacijos viceprezidento kėdę L. Varanavičius persėdo po kovo viduryje vykusios LFF konferencijos, išrinkusios buvusį federacijos generalinį sekretorių J. Kvedarą naujuoju prezidentu.

Trečiadienį taip pat patvirtinta Kauno apskrities futbolo federacijos vadovo Romano Levinsko kandidatūra į LFF viceprezidento postą. Šiose pareigose jis pakeis neseniai atsistatydinusį Gintautą Babravičių.
Priešingai nei L. Varanavičius, R. Levinskas LFF viceprezidentu dirbs visuomeniniais pagrindais.

„Žinoma, kviesime ir daugiau žmonių, bus nemažai pakeitimų, rokiruočių. Tik ne viskas iš karto“, – planais dalijosi J. Kvedaras.

Generalinio direktoriaus pareigose – prezidento favoritas

Tuo tarpu naujuoju LFF generaliniu direktoriumi LFF VK, kaip ir tikėtasi, paskyrė J. Kvedaro dešiniąja ranka vadinamą 36-erių metų Edviną Eimontą, kuris LFF dirba nuo 2001 metų pabaigos.

„Edvinas padėjo startuoti ne vienam dideliam ir iki šiol sėkmingai vystomam projektui, turi gerų ryšių tarptautinėse futbolo organizacijose. Kaip vadovas jis dar jaunas, tačiau savo kvalifikacija ir darbais įrodė, kad yra vertas šių pareigų“, – sakė J. Kvedaras.



Pastarąjį dešimtmetį E. Eimontas buvo LFF projektų skyriaus vadovu: kuravo tarptautinius ir vietinius projektus infrastruktūros, masinio futbolo, rinkodaros srityse, administracinės veiklos ir finansinės apskaitos reorganizaciją, klubų licencijavimo sistemos, ilgalaikės futbolo strategijos sukūrimą.


Pasak E. Eimonto, federacijos artimiausiu metu laukia neeiliniai iššūkiai: rudenį užbaigti LFF stadiono rekonstrukciją ir oficialiai atidaryti stadioną, o kitąmet organizuoti UEFA U-19 jaunimo futbolo čempionato finalinį etapą.



„Taip pat stengsimės pratęsti ir visus kitus infrastruktūros, masinio futbolo bei kitus projektus, kuriuos iki šiol vykdėme. Kaip generalinis direktorius turėsiu rūpintis ir LFF žmogiškaisiais ištekliais, rasti organizacijos vidinių resursų”, - kalbėjo E. Eimontas.



2011 metais E. Eimontas paskirtas LFF generalinio direktoriaus pavaduotoju, taip pat išrinktas į Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) Žiniasklaidos komitetą.



Kaip praneša LFF, pagal specialybę E. Eimontas - ekonomikos studijų magistras, studijas baigė 2000 metais Kauno technologijos universitete. Kaip patyręs futbolo vadybininkas, dalyvavo ir 2011 metais baigė UEFA su Lozanos universitetu pirmą kartą vykdomų futbolo vadybos mokslų pirmą pakopą (UEFA Certificate in Football Management) šiuo metu siekia antros pakopos diplomo (UEFA Diploma in Football Management).

Edvinas Eimontas


Julius Kvedaras ir Edvinas Eimontas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją