Tačiau didesnis spaudimas praleisti įvartį, kai jų komanda pralaimi, skatina juos kristi į dešinę pusę.

Žurnale „Psychological Science“ pasirodysianti studija nurodo, kad šioje vietoje atsakingos yra žmonių „į dešinę pusę orientuotos“ smegenys.

Tyrimo autoriai teigia, kad daug studijų gyvūnijos pasaulyje rodo aiškią pakraipą į dešinę pusę situacijose, kurias būtų galima pavadinti 50-50.

Tai pasakytina tiek apie šunų uodegų vizginimą, tiek apie pusę, kurioje varlės paprastai gaudo savo grobį.

Išanalizavusi pasaulio futbolo čempionatų vaizdo medžiagą Amsterdamo universiteto mokslininkų komanda tęsė savo studiją laboratorijoje, paprašę dalyvių padalinti vieną liniją pusiau.

Tie, kurie galvojo apie būsimą įvartį arba patirdavo laiko spaudimą, paprastai liniją perskirdavo labiau į dešinę pusę nuo centro. Tai parodo, kodėl vartininkai taip pat paprastai labiau mėgsta šokti dešinę pusę.

„Tai gana įspūdinga. Net ir šioje tikrai svarbioje situacijoje žmones vis dar veikia biologiniai faktoriai“, – teigia Amsterdamo universiteto studijos bendraautorė Marieke Roskes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją