Lietuviams paskutinės I grupės rungtynės tebuvo garbės reikalas. Tuo tarpu čekai iškovoję pergalę bei sulaukę reikiamo rezultato tarp Ispanijos ir Škotijos rinktinių (3:1 laimėjo ispanai) grupėje užėmė antrą vietą bei tęs kovą dėl vietos finaliniame Europos čempionato etape.

„Nesėkmė būtų mums pražūtinga ir mes neturėjome kur trauktis. Gerai sužaidėme rungtynių pradžioje, pavyko pelnyti du įvarčius, vėliau galėjome žaisti ramiau. Antrame kėlinyje iš aikštės buvo pašalintas mūsų žaidėjas, tačiau džiaugiuosi savo komandos žaidimu ir iškovota pergale.

Tomašas Rosicky negalėjo rungtyniauti, tai paaiškėjo prieš pat rungtynių pradžią, todėl teko ieškoti jam pamainos. Bet kokiu atveju, šiandien visi atidavė visas jėgas ir aš jiems dėkingas. Jautėme spaudimą ir malonu, kad laimėjome išvykoje, Lietuvoje. Taip pat mums buvo svarbus rezultatas tarp Ispanijos ir Škotijos rinktinių, todėl įtampa buvo dar didesnė“ - spaudos konferencijoje kalbėjo Čekijos rinktinės treneris Michalas Bilekas.

Lietuviai I grupės turnyre liko priešpaskutiniai, ketvirti. Mūsiškiai aplenkė tik Lichtenšteiną, kuriam šiame atrankos cikle atidavė net 5 taškus – išvykoje pralaimėta 0:2, o Kaune rungtynės baigėsi be įvarčių.

„Kalbant apie visą atrankos ciklą, mums nepavyko pasiekti savo tikslo. Tačiau dėkoju savo vyrams, kurie visada kovojo. Dėkoju ir sirgaliams, kurie mus palaikė ir sunkiausiais momentais. Tačiau iškelto uždavinio nepavyko įgyvendinti ir aš palieku užimamas pareigas“, - trumpai kalbėjo R. Žutautas nepanoręs atsakyti į žurnalistų klausimus.

Atrankos cikle R. Žutauto auklėtiniai per aštuonerias rungtynes iškovojo vieną pergalę, pasiekė dvejas lygiąsias ir patyrė net penkis pralaimėjimus (įvarčių santykis 4-13). Mūsiškiai grupės autsaiderį Lichtenšteiną aplenkė vienu tašku.

I grupės turnyro lentelė:

1Ispanija880026-62024
2Čekija841312-8413
3Škotija83239-10-111
4Lietuva81254-13-95
5Lichtenšteinas81163-17-144

Žaidėjai: šis atrankos ciklas buvo labai prastas

Tuo tarpu Lietuvos rinktinės žaidėjai po rungtynių sutartinai tikino, kad pralaimėjimą antradienį lėmė šokas rungtynių pradžioje.

„Net nespėjome įeiti į aikštę ir praleidome įvartį... Aišku, situacija buvo abejotina ir teisėjas pasielgė gana drąsiai, kai sužaidus 30 sek. skiria 11 m baudinį. Tačiau nereikia kaltinti teisėjų, mes patys kalti. Sunku pradėti rungtynes, kai rezultatas jau 0:1. Praleidę įvartį puolėme lyginti rezultatą, tačiau ir vėl buvome nubausti. Atrankos ciklą pradėjome neblogai, tačiau kai dukart neįveikėme Lichtenšteino visas žaidimas išsiderino. Bet kokiu atveju, neįvykdėme keltų tikslų“, - po rungtynių sakė vienintelį Lietuvos rinktinės įvartį pelnęs Darvydas Šernas.

„Net sunku kažką komentuoti. Žaidžiame labai prastai, net trijų perdavimų nesugebame atlikti, todėl dabar kažko tikėtis net neverta. Šis atrankos ciklas buvo labai prastas. Ką kalbėti, jei nė vieneriose rungtynėse mes nedominavome? Tačiau reikia žiūrėti į ateitį, visiems stengtis ir dirbti“, - teigė Marius Stankevičius.

„Aišku, rungtynių pradžia mums buvo labai nesėkminga. Tačiau ir be teisėjų pagalbos čekai šiandien buvo kur kas geresni visais atžvilgiais. Jiems prieš mus gali laimėti ir be teisėjų pagalbos“, - sakė Andrius Skerla.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją