Per savo karjerą A. Velička su pertraukomis iki 2006 metų vidurio rungtyniavo FBK „Kaunas“. Iš Lietuvos persikėlė į Edinburgo „Hearts“, po dvejų metų - į Norvegijos klubą „Viking Stavanger“. Skandinavijoje žaidėjas ilgai neužsibuvo, netrukus iš norvegų kontraktą išpirko Glazgo „Rangers“, o vėliau paskolintas „Bristol City“ ir „Aberdeen“ klubams.

Nuo 2011 metų tituluotas futbolininkas prisijungė prie šalies čempionų klubo ir komandai padėjo iškovoti auksą, šalies taurę bei supertaurę. 55-erios oficialios rungtynės ir 22 įvarčiai – tokia esminė puolėjo statistika mėlynai raudonų ekipoje.

FK „Ekranas“ dėkoja žaidėjui už pastangas kovojant dėl čempionų vardo bei linki visokeriopos sėkmės tolimesnėje sportinėje karjeroje.

„Ekrano“ komentaras apie situaciją klube

„Sklandant įvairiems gandams apie nekokią klubo finansinę situaciją, mėnesiais nemokamas algas žaidėjams, norime informuoti FK „Ekranas“ gerbėjus apie padėtį klube.

Taip, yra dėl objektyvių priežasčių atsiradusių nesklandumų, tačiau jie yra laikini, kurie nelemia nei komandos žaidimo bei pasiruošimo artėjančioms svarbioms dvikovoms, nei klubo administracijos darbo.

Taip, finansinė situacija, lyginant su ankstesniais metais, yra prastesnė, dėl to ekipą paliko tiek Mantas Savėnas, tiek Ramūnas Radavičius, tiek Andrius Velička. Klubas žaidėjams linki visokeriopos sėkmės ir niekad nekliudo rinktis tai, kas geriausia vienu ar kitu atveju.

Ar klubą gali palikti ir kiti žaidėjai? Atsakymas – ir taip, ir ne. Vienareikšmiškai ir tiksliai atsakyti sunku. Komanda sezono metu bet kada gali pasipildyti vienu, kitu talentingu žaidėju, ir atvirkščiai: jeigu kažkuris iš esančių „Ekrane“ žaidėjų nori rinktis kitą alternatyvą, nei žaisti Panevėžio ekipoje, pagal situaciją, jam suteikiama galimybė jėgas išbandyti kitur.

Taip, ekipą paliko stiprūs futbolininkai, tačiau tai nėra pasaulio pabaiga. Už jų nugarų visada savųjų šansų laukė kiti, galbūt mažiau patyrę, galbūt jaunesni, bet tikrai nestokojantys noro įrodyti, jog jie yra geriausi žaidėjai, verti žaisti čempionų komandoje.

FK „Ekrano“ deklaruoti tikslai sezono pradžioje nesikeičia, ekipa siekia aštuntą kartą iškovoti šalies čempionato auksą bei kuo sėkmingiau pasirodyti UEFA Čempionų lygos turnyre. Tikime, jog šie sunkumai yra laikini, o komandos aistruoliai mus palaikys ir padės įveikti visus, kurie stos skersai kelio Panevėžio „Ekranui“, - rašoma oficialiame klubo pranešime.