Kaip praneša Lietuvos futbolo federacija (LFF), V. Ivanauskas U-21 rinktinėje tęs sėkmingą darbą, kurį pradėjo su U-18 komanda. Lapkritį ši V. Ivanausko suburta ekipa pateikė staigmeną ir sužaidė lygiosiomis su Vokietijos bendraamžiais.

"Valdas Ivanauskas yra paskirtas jaunimo rinktinės treneriu. Tiksliau, jis tęsia su jaunimu pradėtą darbą nuo tų rungtynių Vokietijoje", - LFF svetainėje cituojamas rinktinių direktorius Robertas Tautkus.

Nors V. Ivanauskas neseniai sutiko šį sezoną vadovauti ir Gargždų "Bangos" klubui, R. Tautkus teigė tikįs, kad treneriui pavyks abu suderinti darbus: "V. Ivanauskas ir jo klubas garantavo, kad suderinti du darbus problemų nebus. Manau, kad jis sugebės treniruoti ir klubą, ir rinktinę. Ateityje žiūrėsime, kaip jam tai seksis."

Jaunimo rinktinės trenerio postas laisvas buvo nuo praėjusių metų. Praėjusiame atrankos cikle su ekipa darbą pradėjo Igoris Pankratjevas, o baigė Šenderis Giršovičius. Draugiškoms rungtynėms postas laikinai buvo patikėtas ir Antanui Vingiliui.

Naujasis strategas V. Ivanauskas tinklapiui Futbolas.lt sakė, jog iki pradėdamas darbą dar turi ką aptarti su federacijos vadovais: "Kalbėjomės su LFF generaliniu direktoriumi Juliumi Kvedaru ir rinktinių direktoriumi Robertu Tautkumi. Bet reikėtų dar sudėlioti visus taškus."

"Ar tai piniginiai klausimai? Ne - tiesiog rinktinės pasirengimo klausimai, treniruočių stovyklos ir panašiai. Manau, jog artimiausiu metu visa tai bus išspręsta. Tvarkaraščius jau turime, viską suplanuoti neturėtų būti sunku", - kalbėjo V. Ivanauskas.

Treneris taip pat patikino, kad yra pasiruošęs dirbti tiek klube, tiek rinktinėje: "Darbas "Bangoje" ir rinktinėje tikrai nesikirs. Jaunimo rinktinės tvarkaraštis yra toks pats, kaip ir nacionalinės". Prieš šešerius metus trenerio darbą pradėjęs V. Ivanauskas iš pradžių buvo nacionalinės rinktinės stratego asistentu, vėliau vadovavo Vilniaus "Vėtros", FBK "Kauno", Edinburgo "Hearts" (Škotija), Jenos "Carl-Zeiss" (Vokietija) komandoms, o pernai atėjo į Lietuvos I lygoje žaidžiančią "Bangą".

Lietuvos jaunimo rinktinė 2011 metų Europos jaunimo čempionato atrankos varžybose susitiks su Anglijos, Portugalijos, Graikijos ir Makedonijos bendraamžiais. Kvalifikacinis turnyras mūsiškiams startuos birželio 6-ąją.