Dauguma lenkų buvo išgėrę, elgėsi įžūliai ir agresyviai. Didelė grupė asmenų iš policijos automobilio „išvadavo“ vieną sulaikytą savo bendrą.

Policijai sulaukus pastiprinimo, keli aršiausi lenkų fanai buvo sulaikyti, o „išvaduotas“ asmuo išlipo iš autobuso ir pats pasidavė Lietuvos teisėsaugos pareigūnams. Patikrintiems lenkų autobusams buvo leista važiuoti į Kauną.

Visi trys sulaikytieji penktadienį buvo pristatyti į teismą, kur bus nubausti už pasipriešinimą policijai.

Dar trys girti lenkai penktadienį buvo sulaikyti Laisvės alėjoje už alkoholio gėrimą viešoje vietoje. Jie nuvežti į Centro policijos komisariatą. Jų girtumas - 1,2-1,7 promilės.

Pasak pareigūnų, Kauno policija gavo daug pranešimų apie mieste siautėjančius girtus lenkų sirgalius, bet dažniausiai atvykę patruliai jų nurodytoje vietoje neberasdavo.

O pirmieji trys lenkų sirgaliai Kaune, Vilniaus gatvėje, sulaikyti naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. 0.39 val. prie baro „Pas Stanley“ grupė neblaivių ir agresyviai nusiteikusių Lenkijos piliečių pasipriešino saugos tarnybos darbuotojams. Jie susimušė su apsaugininkais ir apgadino saugos tarnybai „Jungtis“ priklausantį automobilį „VW Golf“.

Lenkų mašinos buvo tikrinamos ne tik Kauno prieigose - jas tikrino ir Alytaus bei Marijampolės policija. Alytaus pareigūnai lenkų autobuse aptiko kaukę, beisbolo lazdą ir du fakelus. O Marijampolės policininkams sirgaliai atidavė krepšį, prikrautą pirotechnikos gaminių.

Penktadienio pavakarę Kaune buvo sulaikyti dar keturi girti lenkų sirgaliai.


Lenkijos fanų patikra prie Kauno
Lenkijos fanų patikra prie Kauno
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)